Ιράκ: Οι κάτοικοι της Μοσούλης γιόρτασαν για πρώτη φορά το Εΐντ αλ-φιτρ χωρίς κατοχή από το ISIS

Ιράκ: Οι κάτοικοι της Μοσούλης γιόρτασαν για πρώτη φορά το Εΐντ αλ-φιτρ χωρίς κατοχή από το ISIS Facebook Twitter
0

Οι κάτοικοι της Μοσούλης γιόρτασαν σήμερα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια την μουσουλμανική γιορτή Εΐντ αλ-φιτρ, χωρίς την αιματηρή επιβολή του Ισλαμικού Κράτους, καθώς υπό την κατοχή των τζιχαντιστών επιτρέπονταν η προσευχή, όχι όμως, οι εορτασμοί που ακολουθούν.

 

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ η ολική ανακατάληψη της από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου.

 

Παιδιά συγκεντρώθηκαν στις πλατείες στην ανατολική πλευρά της πόλης παίζοντας με τα παιχνίδια τους, ενώ μερικά είχαν μόνο τα παιχνίδια όπλων και τουφεκιών, καθώς αυτά ήταν τα μόνα παιχνίδια που επέτρεπε το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014 και μετά.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος της Φλόριντα επιδιώκει να εκδιώξει κινηματογράφο λόγω προβολής βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Ο δήμαρχος της Φλόριντα επιδιώκει να εκδιώξει κινηματογράφο λόγω προβολής βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, καταγράφει την καταστροφή παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη και την απρόσμενη φιλία μεταξύ του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Basel Adra και του Ισραηλινού δημοσιογράφου Yuval Abraham, ο οποίος είναι και συν-σκηνοθέτης της ταινίας
LIFO NEWSROOM