Το Ιράν επίσημα προμήθευσε τους Χούτι με βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από τη θάλασσα

Το Ιράν επίσημα προμήθυευσε τους Χούτι με βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από τη θάλασσα Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε την Τετάρτη ότι ο από θαλάσσης εκτοξευόμενος βαλλιστικός πύραυλος Ghadr που παρήγαγε η Τεχεράνη, τέθηκε στη διάθεση των Χούτι της Υεμένης.

«Ο εκτοξευόμενος από τη θάλασσα βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν, ονόματι Ghadr, έχει πλέον τεθεί στη διάθεση των μαχητών της Υεμένης (Χούτι)», ανέφερε το Tasnim, το οποίο συνδέεται με τους επίλεκτους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

«Τώρα, ο πύραυλος… έχει γίνει ένα όπλο ικανό να παρουσιάσει σοβαρές προκλήσεις για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του κύριου συμμάχου τους στην περιοχή, του Σιωνιστικού καθεστώτος», είπε το Tasnim.

Το Ιράν υποστηρίζει τους Χούτι, αλλά έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι εξοπλίζει την ομάδα.

Οι Χούτι επιτίθενται σε ναυτιλιακές οδούς μέσα και γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν υποστήριξη στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο της Γάζας, επηρεάζοντας μια ναυτιλιακή διαδρομή ζωτικής σημασίας για το εμπόριο. Σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ, το Ιράν διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή. Είναι επίσης σημαντικός παραγωγός drones.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM