Το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα

Το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, με τις επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα λίγη ώρα πριν την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. 

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ ενέκρινε τα στρατιωτικά σχέδια για το βόρειο πεδίο, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν να πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νασράλα, προκαλώντας έντονους θορύβους, αυξάνοντας τον φόβο και την ένταση στην περιοχή.

«Η Χεζμπολάχ έχει μετατρέψει τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη, χρησιμοποιώντας τα σπίτια των αμάχων ως αποθήκες όπλων και σήραγγες», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις αποσκοπούν στην αποκατάσταση της ασφάλειας στο βόρειο Ισραήλ.

Αντίθετα, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βηρυτό καταδίκασε τις επιθέσεις, με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ να δηλώνει ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι «απαράδεκτη», επισημαίνοντας τις βαριές παράπλευρες απώλειες μεταξύ αμάχων και τον τρόμο που έχει σπείρει στον λιβανέζικο πληθυσμό.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις συσκευών βομβητών και γουόκι-τόκι που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM