Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις για τη φράση βουλευτή «ο βιασμός είναι μια πράξη ακόμη πιο μισητή όταν διαπράττεται από πρόσφυγα»

Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις για τη φράση βουλευτή «ο βιασμός είναι μια πράξη ακόμη πιο μισητή όταν διαπράττεται από πρόσφυγα» Facebook Twitter
2

Έντονες επικρίσεις και πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε τοποθέτηση της Ντέμπορα Σερακιάνι, πρώην αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και νυν περιφερειάρχη της περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια. «Ο βιασμός είναι πάντα μια πράξη μισητή και σιχαμερή. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο απαράδεκτη όταν διαπράττεται από όποιον ζητά και εξασφαλίζει προστασία από τη χώρα μας», δηλαδή από πρόσφυγα, τόνισε η Σερακιάνι, από τους στενούς συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι.

 

«Σε περιπτώσεις σαν και αυτή μπορώ να καταλάβω την αποστροφή που νιώθει, κανείς, προς άτομα που διαπράττουν τόσο φοβερά αδικήματα. Θεωρώ ότι η υποχρέωση ανθρωπιστικής υποδοχής δεν μπορεί να μην συνδέεται με άλλο τόσο υποχρεωτικό αίσθημα δικαιοσύνης, που πρέπει να ασκείται προς όποιον δεν σέβεται ένα σύμφωνο υποδοχής. Πράξεις σαν και αυτή, θεωρώ ότι πρέπει να προβλέπουν την απέλαση, αφού βέβαια ο υπεύθυνος έχει πρώτα εκτίσει την ποινή του. Και αν υπάρχει νομικό κενό, αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί», συμπλήρωσε η Σερακιάνι.

 

 

Οι δηλώσεις της έγιναν έπειτα από σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης γυναίκας, στην Τεργέστη, για την οποία θα δικαστεί Ιρακινός ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο. Η άποψή, όμως, ότι το τρομερό αυτό αδίκημα, στην περίπτωση που διαπράττεται από ξένο, πρέπει να τιμωρείται αυστηρότερα, προκάλεσε πολλές έκπληκτες και οργισμένες αντιδράσεις.

 

«Η δηλώσεις αυτές μας αφήνουν άναυδους. Οι θέσεις υπέρ μιας επιπλέον τιμωρίας είναι απαράδεκτες. Ο βιασμός μιας γυναίκας είναι πάντα εξίσου μισητή πράξη που δεν πρέπει να ζυγίζεται», γράφουν δημοτικοί σύμβουλοι της κεντροαριστεράς στο Μιλάνο.

 

«Ελπίζω να της προσφέρει υποψηφιότητα ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Αν το πράξει και πάλι το Δημοκρατικό Κόμμα, σημαίνει ότι έχει γίνει σαν τη Λέγκα», έγραψε στο διαδίκτυο ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο. Επικριτικά σχόλια έφτασαν από χιλιάδες άλλους χρήστες του ίντερνετ.

 

Ο εκπρόσωπος του αριστερού κινήματος «'Αρθο Ένα», Φραντσέσκο Λαφόρτζια, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται μόνον για την εξτρεμιστική τάση ενός κόμματος», αλλά και για «και για μια κρίσιμη κατάσταση σε όλη τη χώρα, στο πεδίο του πολιτισμού». «Ελπίζω κάποιος να σταματήσει αυτό το παραλήρημα», ολοκλήρωσε ο Λαφόρτζια.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουγκάντα: Στη φυλακή TikTokers επειδή προσέβαλαν τον πρόεδρο της χώρας

Διεθνή / Ουγκάντα: Στη φυλακή TikTokers επειδή προσέβαλαν τον πρόεδρο της χώρας

Όπως υποστήριξε η εισαγγελία, οι τρεις άνδρες ανάρτησαν πληροφορίες στο TikTok με σκοπό να «γελοιοποιήσουν, να υποβαθμίσουν, να εξευτελίσουν και να προωθήσουν την εχθρότητα» εναντίον του προέδρου και της οικογένειας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έχει απόλυτο δίκιο. Επιπλέον:Α) Κάθε αδίκημα δεν τιμωρείται με μια fix ποινή. Ο Δικαστής λαμβάνει πληθώρα παραγόντων που επηρεάζουν την τελική ποινή κινούμενος βέβαια σε προκαθορισμένα από τον νόμο πλαίσια. Έτσι, π.χ. η κλοπή ίδιου ποσού μπορεί να επιφέρει διαφορετικές ποινές σε διαφορετικούς ενόχους επειδή στον ένα από αυτούς αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό π.χ. του «προτέρου εντίμου βίου».Β) Το κοινό περί Δικαιοσύνης αίσθημα, που παραβιάζεται κατά συρροή εδώ και δεκαετίες για πληθώρα εγκλημάτων, είναι ασυζητητί στο πλευρό της κυρίας Σερακιάνι. Μια δημοσκόπηση δεν θα έβλαπτε προκειμένου να διαφωτίσει το ζήτημα και πιο επίσημα.Φυσικά, πολλάκις σε σοβαρά και απεχθή εγκλήματα (τονίζω: σοβαρά και απεχθή) που διέπραξαν αλλοδαποί, η κοινή γνώμη αντέδρασε αυθόρμητα πολύ πιο έντονα από ό,τι θα περίμενε κανείς, κι αυτό κάτι δείχνει αν θέλει κάποιος να το παραδεχθεί βέβαια.Ο εγκληματίας ξένος ιστορικά, ανέκαθεν αντιμετωπιζόταν με μεγαλύτερη αυστηρότητα από τις κοινωνίες.Σημειωτέον, από το άρθρο προκύπτει πως η κυρία Σερακιάνι πρότεινε απέλαση μετά την έκτιση της ποινής.Δεν νομίζω πως στην υποθετική περίπτωση δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της πρότασής της να υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερη του ποσοστού νικοτίνης σε πανάλαφρο τσιγάρο, οι πολίτες να την απορρίψουν.Αλλά τότε θα είχαμε κάτι πρωτοφανές!! Οι πολίτες να θέτουν οι ίδιοι το πλαίσιο τιμωρίας όσων εγκληματούν εναντίον τους. Αυτό είμαι απολύτως σίγουρος πως θα το χαρακτηρίσουν κάποιοι λαϊκίστικο. Φυσικά αν ίσχυε, δεν θα είχε γίνει ποτέ μέρος του Συντάγματος ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που διέλυσε τη χώρα δίχως να επιβληθεί καμιά τιμωρία άξια του ονόματός της σε πολλά καθάρματα. Αλλά αυτό είμαι σίγουρος πως μερικοί θα το χαρακτηρίσουν παντελώς άσχετο με την πρόταση της κυρίας Σερακιάνι και το όλο θέμα.