Ιταλία: Επτά νεκροί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Ιταλία: Επτά νεκροί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ιταλία παραμένει να πλήττεται τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις πλημμύρες το τελευταίο 48ωρο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Οι πυρκαγιές στην Ιταλία έχουν ξεσπάσει στο νότιο τμήμα της ενώ οι πλημμύρες λόγω των καταιγίδων εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα.

Τρεις από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω των πυρκαγιών ήταν ηλικιωμένοι και εντοπίστηκαν στη Σικελία. Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες βρήκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο του Παλέρμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα θύματα φέρονται να ήταν 77 και 75 ετών. Παράλληλα, μία γυναίκα 88 ετών, με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, και πέθανε σε περιφερειακή συνοικία του Παλέρμο, στο Σαν Μαρτίνο Ντέλε Σκάλε.

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σικελία

Ο περιφερειάρχης Ρενάτο Σκιφάνι ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αύριο Τετάρτη θα κηρύξει τη Σικελία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής και θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που συνεχίζουν να προκαλούν οι πυρκαγιές.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Επίσης, στην περιοχή Ολιάστρα της Σαρδηνίας, ένας άνδρας 55 ετών, συμβασιούχος της δασικής υπηρεσίας, ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αισθάνθηκε δυσφορία και επέστρεψε σπίτι του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του. Την ώρα που εξεταζόταν από οικογενειακό γιατρό, ο άνδρας έπαθε καρδιακή ανακοπή και όταν έφτασε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Συνεχίζονται οι χαλαζοπτώσεις στη βόρεια Ιταλία

Στο βόρειο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου συνεχίζονται οι νεροποντές και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Μια κοπέλα 16 ετών καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ κοιμόταν μέσα στο αντίσκηνό της, μαζί με άλλους προσκόπους. Επίσης, μία 58χρονη έχασε τη ζωή της εξαιτίας πτώσης δέντρου. Η γυναίκα πήγαινε με τα πόδια στην εργασία της, στην περιοχή Λισόνε, όταν καταπλακώθηκε από κορμό.

Ιταλία: Εκκένωση 2.000 τουριστών στην Απουλία

Οι τοπικές αρχές της περιοχής Βιέστε, στην περιφέρεια Απουλίας, έδωσαν εντολή για την εκκένωση τριών ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες φιλοξενούν συνολικά περίπου 2.000 τουρίστες.

«Ζητήσαμε από τους τουρίστες να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία και να κατευθυνθούν προς το χωριό. Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά προτού καταστρέψει τις τουριστικές υποδομές», δήλωσε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζουζέπε Νομπιλέτι.

Το σημείο συνεχίζει να πλήττεται από πυρκαγιές με τις φλόγες να έχουν φτάσει με μικρή απόσταση από τα ξενοδοχεία, εξαιτίας και του σφοδρού ανέμου. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM