Ιταλία: Πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ για «μαύρη αγορά» εισιτηρίων στο Κολοσσαίο

Ιταλία: Πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ για «μαύρη αγορά» εισιτηρίων στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
Κολοσσαίο / Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Η Ιταλική Δημόσια Αρχή για την προστασία του Ελεύθερου Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία που διαχειριζόταν την διάθεση των εισιτηρίων του Κολοσσαίου από το 1997 έως το 2024, καθώς και σε έξι μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η απόφαση αυτή, μια από τις αυστηρότερες παρεμβάσεις της Ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού, έγινε λόγω της συστηματικής έλλειψης διαθέσιμων εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, η οποία οδήγησε τους τουρίστες του Κολοσσαίου να αγοράζουν υπερτιμολογημένα πακέτα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2023 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία CoopCulture, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διάθεση των εισιτηρίων, δεν έλαβε επαρκείς μέτρα για την αποτροπή της μαζικής αγοράς εισιτηρίων από bots και άλλες αυτοματοποιημένες μεθόδους. Αυτό οδήγησε σε τεχνητή έλλειψη εισιτηρίων, αναγκάζοντας τους τουρίστες να αγοράζουν πακέτα που περιελάμβαναν υποχρεωτικές ξεναγήσεις ή «γρήγορη πρόσβαση» στο μνημείο, με υψηλότερες τιμές.

Η CoopCulture και οι έξι ταξιδιωτικοί πράκτορες τιμωρήθηκαν για τις αθέμιτες πρακτικές τους, που περιελάμβαναν την αγορά εισιτηρίων σε μεγάλες ποσότητες και την επαναπώλησή τους σε υψηλότερες τιμές. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να πληρώσουν υψηλότερα ποσά για να επισκεφθούν το Κολοσσαίο, αγοράζοντας υποχρεωτικά και «εξτρά» υπηρεσίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM