Καταδίκασαν σε ισόβια 90χρονο ναζί για σφαγή στην Ελλάδα

Καταδίκασαν σε ισόβια 90χρονο ναζί για σφαγή στην Ελλάδα Facebook Twitter
Από την ταινία "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"
4

Ένας 90χρονος Γερμανός πρώην αξιωματικός των ναζιστικών στρατευμάτων καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για τη μαζική εκτέλεση 117 Ιταλών στην Κεφαλλονιά.

Η δίκη έγινε στην Ιταλία και σε αυτήν κατέθεσαν μέλη των Ενώσεων των Ανταρτών «Παρτιτζάνι» και του Συνδέσμου της Μεραρχίας Άκουι. Ο δικηγόρος του Γερμανού, ζήτησε να αθωωθεί ο πελάτης του επικαλούμενος ανεπαρκείς αποδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαζική εκτέλεση των Ιταλών στρατιωτικών, που έγινε στις  24 Σεπτεμβρίου 1943, ήταν το έναυσμα για το μυθιστόρημα «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», που έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

3 σχόλια
Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Τυφλή, τυφλή, αλλα έχω την εντύπωση οτι παίρνει μάτι τελικά, σαν τον αόματο Φωτόπουλο στην κάλπικη λίρα.