Καυστικός ο δήμαρχος του Μιλάνoυ: «Δεν παίζουμε κλέφτες κι αστυνόμους»

Καυστικός ο δήμαρχος του Μιλάνoυ: «Δεν παίζουμε κλέφτες κι αστυνόμους» Facebook Twitter
Κορωνοϊός: «Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος» λέει ο δήμαρχος του Μιλάνου (EPA)
1

«Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμους" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους» έγραψε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα, καυτηριάζοντας την στάση των συμπολιτών απέναντι στα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος.

Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι», τόνισε ο δήμαρχος του Μιλάνου σε μήνυμά του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στην πόλη του Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού.

Από σήμερα εξάλλου σε όλη την Λομβαρδία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
"Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους." Πηγή: www.lifo.grΚαι σε αυτό μοιάζουμε...Με την ευκαιρία, τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη κυκλοφορία είναι στην Ιταλία από 400 - 3000 € και στην Ισπανία 3000 € για όλες τις περιπτώσεις.Σε εμάς 150 €.Δεν λέω να τους μοιάσουμε, γιατί με τα πρόστιμα μόνο δεν σώζεται η κατάσταση.Όμως, ας σκεφτούν οι δικοί μας "κλέφτες", πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση για να επιβληθούν τέτοια πρόστιμα.ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ !