Κίνα: Μην υποτιμάτε την εθνική μας κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ

Κίνα: Μην υποτιμάτε την εθνική μας κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
0

Κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμά τη θέληση της Κίνας να περιφρουρεί την εθνική της κυριαρχία και την σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ, διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στην πρώην βρετανική αποικία τους τελευταίους πέντε μήνες, κλιμακώθηκαν με βίαιο τρόπο μέσα στην περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να προκληθεί ανησυχία για το κατά πόσο είναι εφικτή η επίλυση της άνευ προηγουμένου πολιτικής κρίσης.

Φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα το πρωί την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκονται κλεισμένοι προκειμένου να εμποδίσουν την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία από την πλευρά της απείλησε να κάνει χρήση «πραγματικών σφαιρών» και «φονικών όπλων» εναντίον τους. Τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, που εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικά απέναντι στους διαδηλωτές, χαιρέτισαν σήμερα την εμφάνιση στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ το Σάββατο Κινέζων στρατιωτών προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους.

Από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Γου Κιάν υπερασπίστηκε σήμερα την παρουσία στρατιωτών στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ επαναλαμβάνοντας ότι ο στρατός διαθέτει τα μέσα για να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

Διεθνή / Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

«Η ζωή μου είναι όπως ακριβώς τη θέλω. Κάνω ό,τι θέλω εγώ. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που όλες οι επιλογές μου είναι για μένα», σχολίασε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ​
LIFO NEWSROOM
Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Διεθνή / Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Ο σκηνοθέτης υποσχόταν ρόλους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από 40 γυναίκες - Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από την εμφάνιση του κινήματος #MeToo
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους που μοιράζονται δημοσίως τις ΛΟΑΤΚΙ+ αντωνυμίες τους

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους που μοιράζονται δημοσίως τις ουδέτερες αντωνυμίες τους

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οποιοσδήποτε δημοσιογράφος χρησιμοποιεί αντωνυμίες στην υπογραφή του email του ή αλλού στο δημόσιο προφίλ του, θα αποκλείεται
LIFO NEWSROOM