Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ζήτησε σήμερα την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα προβεί σε αντίποινα με αφορμή την διεθνή καταδίκη της αποτυχημένης απόπειρας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιού Γουεϊμίν προέβη στην παραπάνω δήλωση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία κατά την διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση λύσης.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Πιονγκγιάνγκ να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή.
Η απομονωμένη και φτωχή αυτή χώρα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας διαψεύδοντας έτσι τις ελπίδες ότι ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν θα επιδιώξει στενότερους δεσμούς με την διεθνή κοινότητα.
Διεθνή /
Κίνα: Το Πεκίνο ζήτησε την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Μίλτος Τεντόγλου: Οριστικά εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Ο λόγος

Χειρουργός κακοποιούσε σεξουαλικώς παιδιά που βρίσκονταν υπό αναισθησία

Τέμπη: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου

Τροχαίο στην Πειραιώς: Ταξί έπεσε σε κολώνα - Νεκρός ο οδηγός

σχόλια