H Κομισιόν κατηγορεί την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης με το Apple Pay

Κομισόν κατά της Apple: Την κατηγορεί για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης με το Apple Pay Facebook Twitter
Φωτ: Apple
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, εμποδίζοντας τον ανταγωνισμό στα συστήματα ανέπαφων πληρωμών, επιβάλλοντας την υπηρεσία Apple Pay στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων της.

Η Κομισιόν τονίζει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone «καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές κινητών πορτοφολιών» εμποδίζοντας ανταγωνιστικές λύσεις να λειτουργούν στις συσκευές της.

Η Επιτροπή είπε ότι αυτές οι πρακτικές της Apple χρονολογούνται από το 2015, όταν κυκλοφόρησε το Apple Pay.

«Έχουμε ενδείξεις ότι η Apple περιόρισε την πρόσβαση τρίτων σε βασική τεχνολογία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων κινητών πορτοφολιών στις συσκευές της Apple», δήλωσε η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. «Στην κοινοποίηση αιτιάσεων, διαπιστώσαμε προκαταρκτικά ότι η Apple μπορεί να έχει περιορίσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος της δικής της λύσης Apple Pay», είπε.

Η Apple, η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου της ή 36,6 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τα έσοδά της πέρυσι, αν και οι κυρώσεις της ΕΕ σπάνια φτάνουν το ανώτατο όριο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM