Κόρμπιν: «Ουδέτερος» σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

Κόρμπιν: «Ουδέτερος» σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα παρέμενε «ουδέτερος» στην περίπτωση που προκηρυσσόταν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να οργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. «Ως πρωθυπουργός θα υιοθετούσα μια ουδέτερη στάση ώστε να μπορώ να υλοποιήσω με αξιόπιστο τρόπο το αποτέλεσμα και να ενώσω τις κοινότητές μας και τη χώρα μας αντί να συνεχίζω μια ατέρμονη συζήτηση με την ΕΕ και το Brexit», είπε στο ντιμπέιτ που μεταδόθηκε από το BBC. Η δήλωση αυτή είναι η πιο σαφής που έχει κάνει ο Κόρμπιν για το Brexit μέχρι σήμερα. Ο ηγέτης των Εργατικών έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις επειδή είχε αρνηθεί να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά θα τασσόταν, στην περίπτωση ενός νέου δημοψηφίσματος.

Ο Κόρμπιν δηλώνει ότι, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία αποχώρησης με την ΕΕ και στη συνέχεια να τη θέσει σε δημοψήφισμα, ζητώντας παράλληλα από τους Βρετανούς ψηφοφόρους να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ακυρωθεί το Brexit και να παραμείνει η χώρα μέλος της ΕΕ. «Ο ρόλος μου και ο ρόλος της κυβέρνησής μας θα είναι να διασφαλίσουμε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε καλό κλίμα και θα υπακούσουμε στο αποτέλεσμά του», είπε, υπενθυμίζοντας τον βαθύ διχασμό που προκάλεσε το δημοψήφισμα του 2016, όταν το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου προηγείται στις δημοσκοπήσεις, σκοπεύει να επικυρώσει στο κοινοβούλιο τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM