Κορωνοϊός: Μολυσμένα ζώα σε αγορά της Γουχάν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας; - Νέα στοιχεία

Κορωνοϊός: Μολυσμένα ζώα σε αγορά της Γουχάν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας; - Νέα στοιχεία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για τον κορωνοϊό προσφέρουν μια σημαντική εικόνα για την ενδεχόμενη προέλευση της πανδημίας καθώς υποδηλώνουν ότι υπήρχαν μολυσμένα ζώα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας σε αγορά της Γουχάν στην Κίνα.

Ως εκ τούτου, τα εν λόγω μολυσμένα ζώα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια «πιθανή πηγή των ανθρώπινων μολύνσεων με τον ιό». 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που μελετά την προέλευση της επιδημίας, διέρρευσε μια έρευνα που εκτιμούσε ότι πιθανώς υπήρχαν σκύλοι ρακούν και άλλα ζώα σε αγορά της Γουχάν τα οποία είχαν μολυνθεί. 

Η νέα έρευνα εξέτασε τις γονιδιωματικές αλληλουχίες από το πρόσφατα απελευθερωμένο υλικό, το οποίο συλλέχθηκε στην αγορά της Γουχάν.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν δείγματα που περιλάμβαναν επιχρίσματα από πάγκους της αγοράς, συστήματα αποχέτευσης και 18 συγκεκριμένα ζώα, κατεψυγμένα ή μη, στη γύρω περιοχή αλλά και αδέσποτα. 

Το σημαντικό με τη νέα έρευνα είναι ότι εντοπίζει υψηλά επίπεδα DNA από διάφορα είδη που δεν είχαν εξεταστεί κατά την αρχική δειγματοληψία.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα έκθεση προσθέτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με άλλα ζώα που υπήρχαν στην αγορά και δείχνει ότι ορισμένα από τα θετικά για τον Sars-CoV-2 περιβαλλοντικά δείγματα είχαν περισσότερο ζωικό παρά ανθρώπινο γενετικό υλικό, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές συνάδει με τη μόλυνση των ζώων.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM