Λίβανος: Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της Χεσμπολάχ στην Βηρυτό

Λίβανος: Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της Χεσμπολάχ στην Βηρυτό Facebook Twitter
0

Τη δολοφονία του ενός εκ των διοικητών της στη Βηρυτό, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου. "Η ισλαμική αντίσταση ανακοινώνει τον θάνατο ενός από τους ηγέτες της, του μάρτυρα Χάσαν Χάουλο αλ-Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ (ανατολικά της πρωτεύουσας Βηρυτού)", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η σιιτική οργάνωση. Η Χεζμπολάχ κατηγορεί για την επίθεση ευθέως το Ισραήλ που, όπως υποστηρίζει, είχε προσπαθήσει "επανειλημμένως και σε πολλές περιοχές να εξοντώσει", τον αλ Λακίς. "Στον εχθρό αυτόν ανήκει ακέραια η ευθύνη και όλες οι συνέπειες αυτής της αποτρόπαιας πράξης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.

 

Σύμφωνα με πηγή της Χεζμπολάχ, ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος του αρχηγού της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα. Ο τελευταίος, με συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης κατήγγειλε ότι η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πίσω από την επίθεση της 19ης Νοεμβρίου εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό. Από εκείνη την επίθεση, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Πηγή: Euronews

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM