Μαθητής Λύκειου στις ΗΠΑ αντί για την αμερικανική σημαία, ορκίστηκε στο "Ισλαμικό Κράτος"

Μαθητής Λύκειου στις ΗΠΑ αντί για την αμερικανική σημαία, ορκίστηκε στο "Ισλαμικό Κράτος" Facebook Twitter
0

Οι καθηγητές ενός λυκείου στο Κονέτικατ των ΗΠΑ ειδοποίησαν την αστυνομία όταν ένας έφηβος αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της πρωινής απαγγελίας του όρκου στην αμερικανική σημαία (U.S. Pledge of Allegiance) γνωστοποίησε ένας δικηγόρος της διεύθυνσης εκπαίδευσης και μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.


Το αστυνομικό τμήμα στην Ανσόνια, στο Κονέτικατ, παρέπεμψε την υπόθεση στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, έγραψε η εφημερίδα Connecticut Post, που επικαλέστηκε στελέχη της αστυνομίας και τα πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου εκπαίδευσης στην Ανσόνια, όπου σημειώθηκε το περιστατικό τον Οκτώβριο.


Στον 15χρονο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά αποβλήθηκε από το σχολείο διότι αντικατέστησε με το ακρωνύμιο «ISIS», που χρησιμοποιείται για το Ισλαμικό Κράτος, την φράση «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» κατά τη διάρκεια του όρκου.


Ένας δικηγόρος του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Ανσόνια, ο Φλόιντ Ντούγκας, δήλωσε ότι οι καθηγητές ειδοποίησαν την αστυνομία επιδεικνύοντας «υπερβολική προσοχή».«Δεν πιστεύουμε σε αυτό το στάδιο ότι ο νεαρός είναι επικίνδυνος κατ' οιονδήποτε τρόπο» επισήμανε ο Ντούγκας.

Η αστυνομία της Ανσόνια τόνισε σε μια ανακοίνωση που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας: «Δεν ερευνούμε πλέον την υπόθεση. Ο νεαρός κατηγορείται ότι προέβη σε δηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια του όρκου πίστης στην αμερικανική σημαία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM