Με λένε Κόβιντ αλλά δεν είμαι ο ιός! Εταιρείες και άνθρωποι συνονόματοι της πανδημίας

Με λένε Κόβιντ αλλά δεν είμαι ο ιός! Εταιρείες και άνθρωποι συνονόματοι της πανδημίας Facebook Twitter
0

Μόνο λίγα τραπέζια είναι πιασμένα στην ταβέρνα Όμικρον στη Φρανκφούρτη. Συνήθως εδώ δεν τρώει κανείς μόνο ελληνικά φαγητά. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και χορός. Στην πανδημία αυτή την εποχή κυριαρχεί ως γνωστόν η συνώνυμη παραλλαγή του ιού: η Όμικρον.  

«Είναι το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου», λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης όταν ρωτήθηκε πώς πήρε το όνομά της η ταβέρνα. Η ονομασία της παραλλαγής δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως στην ταβέρνα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από αυτά που προκαλεί η ίδια η πανδημία, λέει.

Η ταβέρνα Όμικρον βρίσκεται κοντά στην Εμπορική Έκθεση εδώ και 30 χρόνια. Η επέτειος θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες και μουσικούς από την Ελλάδα. Πότε όμως θα συμβεί αυτό, δεν είναι σαφές. Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και αυτοπεποίθηση. «Εμείς δεν είμαστε παραλλαγή, είμαστε το πρωτότυπο», λέει χαμογελώντας. Και στο εστιατόριό του έχουν μολυνθεί μόνο από τη χαρά της ζωής. Ελπίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον θα σημάνει σύντομα το τέλος της πανδημίας.

Ένα καφέ που έγινε διάσημο

«Κορώνα», όπως λέγεται στα γερμανικά ο κορωνοϊός, Κόβιντ και Μπούστερ ήταν πριν από την πανδημία ονόματα εταιρειών, ανθρώπων, προϊόντων.

Ο όμιλος ζυθοποιίας Anheuser Busch Inbev έκανε λόγο για άλμα στις πωλήσεις της μπύρας «Corona Extra». Σε τι ακριβώς οφείλεται πάντως δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Με την ονομασία "Corona" (στα λατινικά σημαίνει κορώνα ή στεφάνι) βαφτίστηκαν αυτοκίνητα και επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ έτσι ονομάζονται και πολλά μέρη.

Το καφέ Corona

Το καφέ «Corona» γνώρισε μια πραγματική έκρηξη με φωτογραφίες selfie στην πόλη Ομπερούρσελ. Ο ιός το έκανε πασίγνωστο, αναφέρει η Μαργκερίτα Φράνσεσετ, η οποία διευθύνει το καφέ με τον άντρα της. Πολλοί έψαχναν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έτυχε να βρίσκουν έτσι το παγωτατζίδικό τους. Άνθρωποι στέκονταν στο δρόμο ή στα αυτοκίνητά τους και φωτογραφίζονταν μπροστά από την επιγραφή. Το καφέ έχει το όνομά του από το 1994. Παραπέμπει στο δρόμο που μεγάλωσε ο άντρας της.

Χιούμορ και παρεξηγήσεις

Το όνομα ενός Ινδού που έγραφε στο Twitter προκάλεσε παρεξηγήσεις. Λέγεται Κόβιντ Καπούρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήθελε πάντως να βρει ένα όνομα που δεν παραπέμπει σε ανθρώπους, ζώα ή μια γεωγραφική περιοχή. «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός», έγραψε στο twitter ο Καπούρ. Όταν οι φίλοι του στα 30ά του γενέθλιά παρήγγειλαν μια τούρτα, το ζαχαροπλαστείο έγραψε πάνω: «Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30».

Η έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικού εμβολιασμού έφερε στην - εντελώς άσχετη με το ζήτημα - εταιρεία τεχνολογίας εκδηλώσεων "Booster" περισσότερη δουλειά. Άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου ή είχαν παράπονα, απευθύνονταν στην εταιρεία, η οποία τους εξηγούσε ευγενικά ότι πρόκειται για λάθος, λέει ο ιδιοκτήτης Ρενέ Κράους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφθηκε να μετονομάσει την επιχείρηση, η οποία φέρει την επωνυμία εδώ και 30 χρόνια.

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM