Meta: Οι αναρτήσεις των Ευρωπαίων χρηστών θα εκπαιδεύσουν τα AI μοντέλα της

Meta: Οι αναρτήσεις των Ευρωπαίων χρηστών θα εκπαιδεύσουν τα AI μοντέλα της Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η Meta, μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, ανακοίνωσε ότι θα εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της χρησιμοποιώντας τις δημόσιες αναρτήσεις των Ευρωπαίων χρηστών στις πλατφόρμες της.

Ο τεχνολογικός κολοσσός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική το προηγούμενο έτος, αφού υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δημόσιες αναρτήσεις και σχόλια που έγιναν από ενήλικες χρήστες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των AI εργαλείων της Meta.

«Οι αλληλεπιδράσεις των ατόμων με το Meta AI, όπως ερωτήσεις και απορίες, επίσης θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση και τη βελτίωση των μοντέλων μας», έγραψε η Meta στο blog της.

Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν μερικές εβδομάδες αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε τον AΙ «βοηθό» της στην Ευρωπαϊκή αγορά, μήνες αργότερα από ότι στην Αμερική αγορά.

Οι αυστηροί νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προσωπικά δεδομένα έχουν, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες της Meta να εκπαιδεύσει τα AI μοντέλα της.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Meta: Κατάθλιψη, εθισμοί και απόπειρες αυτοκτονίας για 150 εργαζόμενους στον έλεγχο περιεχομένου

Διεθνή / Meta: Κατάθλιψη, εθισμοί και απόπειρες αυτοκτονίας για 150 εργαζόμενους στον έλεγχο περιεχομένου

Πρόκειται για το προσωπικό εταιρείας που συνεργάζεται με τη Meta και ελέγχει πολύ σκληρό ή απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως δολοφονίες, βία, παιδική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τούρκος λέει ότι βρήκε την τοποθεσία της Α' Οικουμενικής Συνόδου και ζητά 50 εκατ. ευρώ για να την αποκαλύψει

Διεθνή / Τούρκος λέει ότι βρήκε την τοποθεσία της Α' Οικουμενικής Συνόδου και ζητά 50 εκατ. ευρώ για να την αποκαλύψει

«Βρήκα την υπόγεια πόλη όπου έγινε η Σύνοδος», δήλωσε ο Τούρκος - «Αν επιβεβαιωθεί, αυτό θα αλλάξει την ιστορική κατανόηση της Χριστιανοσύνης»
LIFO NEWSROOM