ΜΚΟ: Οι ζημιές από τις καταιγίδες την επόμενη δεκαετία θα κοστίζουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον 360 δισεκ. το χρόνο

ΜΚΟ: Οι ζημιές από τις καταιγίδες την επόμενη δεκαετία θα κοστίζουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον 360 δισεκ. το χρόνο Facebook Twitter
0

Οι ζημιές θα προκαλέσουν οι καταιγίδες στην αμερικανική οικονομία την επόμενη δεκαετία θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 360 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως - περίπου το ήμισυ της ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας . Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης  του «Οικουμενικού Οικολογικού Ταμείου», ενός μη κυβερνητικού οργανισμού που επικεντρώνει στο πρόβλημα της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.

Για τη χρήση ορυκτών καυσίμων, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα που η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει, δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης Robert Watson στην παρουσίαση της. Επί του παρόντος, οι οικονομικές απώλειες και το κόστος υγείας αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κόστος αυτό θα ανέλθει στα 360 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 55% της αμερικανικής ανάπτυξης. Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τόσο τις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από τις καταιγίδες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή όσο και το αυξανόμενο κόστος για την υγεία ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο Watson, ωστόσο, τόνισε ότι τα θερμικά κύματα, οι τυφώνες, οι δασικές πυρκαγιές και οι περίοδοι ξηρασίας δεν προκλήθηκαν από την αλλαγή του κλίματος. Ωστόσο, ο αριθμός των συμβάντων και η έντασή τους θα αυξηθούν με την αύξηση των θερμοκρασιών. Για το τρέχον έτος, το κόστος ανέρχεται στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν έχουν ακόμη αναφερθεί οι ζημιές που προκάλεσαν οι τυφώνες "Harvey" και "Irma". Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές στη γεωργία που προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος.

Πηγή: Spiegel.de
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM