Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 217 νεκροί και χιλιάδες παγιδευμένοι από το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι

Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 217 νεκροί και χιλιάδες παγιδευμένοι από το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι Facebook Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μοζαμβίκη ύστερα από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζητά επίσης διεθνή βοήθεια. 

Οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους βρίσκονται σε στέγες σπιτιών και δέντρα καθώς μετά τον κυκλώνα έχουν σημειωθεί μεγάλες πλημμύρες και η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.

Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 217 νεκροί και χιλιάδες παγιδευμένοι από το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι Facebook Twitter

 Σημειωτέων, πως στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν μόνο 4 ελικόπτερα και μερικά σκάφη, για την ώρα έχουν διασωθεί μόνο 413 άνθρωποι. 

Μόνο στη Μοζαμβίκη το πέρασμα του τυφώνα άφησε πίσω του τουλάχιστον 217 νεκρούς, μαζί με τις άλλες δύο χώρες που χτυπήθηκαν, το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 300. 

Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης, Φιλίπε Νιούσι, προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξουν κύματα ύψους 8 μέτρων.

Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 217 νεκροί και χιλιάδες παγιδευμένοι από το πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι Facebook Twitter

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, μια έκταση που ξεπερνά τα 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι πλημμυρισμένη, σε ορισμένα σημεία το νερό φτάνει τα 6 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί, περισσότερο ή λιγότερο από τον κυκλώνα. 

Ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και πόσιμο νερό, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης επιδημιών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Διεθνή / Συνελήφθη στην Ιταλία ο Σαμάρντο Σάμιουελς – «Είμαι πρωταθλητής, δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε στους αστυνομικούς

Η αστυνομία είχε επισκεφθεί το σπίτι του Σάμιουελς άλλες πέντε φορές από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, λόγω επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για παραβατική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM