Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί κατά 90%

Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί κατά 90% Facebook Twitter
0

Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί στο 90%, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ. 

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να εκτροχιαστεί οποιαδήποτε επιτυχία και μην επιτευχθεί συμφωνία εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαφωνίας όσον αφορά στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

«Το 90% της συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι έχει συμφωνηθεί με την Βρετανία», δήλωσε ο Μπαρνιέ στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται μια συμφωνία, αλλά εξακολουθώ να μην είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία», σημείωσε.

Την Πέμπτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και άλλοι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν εκ νέου την πεποίθηση ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit, αν και ακόμη οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαφωνούν όσον αφορά στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το μόνο χερσαίο σύνορό τους, ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Η Μέι δήλωσε εξάλλου χθες ότι ότι «είναι έτοιμη να εξετάσει» την παράταση της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου «για κάποιους μήνες» μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM