ΝΑΤΟ: Ξεκινά ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής στη «σκιά» των απειλών του Πούτιν

ΝΑΤΟ: Ξεκινά ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής στη «σκιά» των απειλών του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω των πρόσφατων απειλών του Βλαντίμιρ Πούτιν ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων «εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα» της Ρωσίας. 

«Πρόκειται για άσκηση ρουτίνας που γίνεται κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας αποτελεσματική», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι συγκαλυμμένες πυρηνικές απειλές του προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες», είπε ο αξιωματούχος τονίζοντας πως «η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί να διεξαχθεί».

Η άσκηση που θα κρατήσει μια βδομάδα φέρει το όνομα «Steadfast Noon» και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 μελών της στρατιωτικής Συμμαχίας. Σε αυτή θα συνδράμουν αεροσκάφη με πυρηνικές δυνατότητες καθώς και αεροσκάφη πληροφοριών και ανεφοδιασμού. 

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Πούτιν κλιμάκωσε τις απειλές του για χρήση πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για «Αρμαγεδδώνα» εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Οι ασκήσεις είναι προγραμματισμένες από καιρό και έχουν σχεδιαστεί για να στείλουν ένα μήνυμα ασφάλειας, δήλωσαν στους Financial Times πηγές που έχουν γνώση των προετοιμασιών.

«Παρακολουθούμε στενά τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ. «Δεν έχουμε δει αλλαγές στη ρωσική στάση όσον αφορά τα πυρηνικά, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM