Live

Νέα στοιχεία για την αιματηρή επίθεση στο Βέλγιο - Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τον δράστη

Νέα στοιχεία για την αιματηρή επίθεση στο Βέλγιο - Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τον δράστη Facebook Twitter
EPA
0

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο το πρωί της Τρίτης.

Ο ένοπλος δράστης πριν σκοτώσει δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν περαστικό φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και στη συνέχεια δέχθηκε τα πυρά των αρχών που βρέθηκαν στο σημείο.

Μάλιστα η στιγμή που ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη πέφτει νεκρός από αστυνομικά πυρά καταγράφεται σε βίντεο, ενώ πανικός προκλήθηκε στο σημείο όπως είναι φυσικό κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης.

Πυροβόλησε τις αστυνομικίνες με το όπλο τους

Νεκρές είναι δύο γυναίκες αστυνομικοί και ένας περαστικός στη Λιέγη, στο Βέλγιο, προτού σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών σε ένα σχολείο, μια επίθεση την οποία οι εισαγγελείς χειρίζονται ως τρομοκρατική.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, είναι ένας 36χρονος παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου ο οποίος είχε βγει με μονοήμερη άδεια από τοπική φυλακή τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την RTBF οι ερευνητές εξετάζουν αν είχε ασπασθεί το ισλάμ και αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί όντας στη φυλακή.

Νέα στοιχεία για την αιματηρή επίθεση στο Βέλγιο - Η στιγμή που οι αρχές εντοπίζουν τον δράστη Facebook Twitter
HLN

Εισαγγελέας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο άνδρας επιτέθηκε στις γυναίκες αστυνομικούς από πίσω με μαχαίρι -κοπίδι σύμφωνα με την RTBF- γύρω στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) σε μια λεωφόρο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Αφού τις μαχαίρωσε, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ, ο άνδρας άρπαξε ένα από τα όπλα τους, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε προτού κατέβει τον δρόμο και πυροβολήσει και σκοτώσει έναν 22χρονο άνδρα που καθόταν σε θέση επιβάτη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο άνδρας πήγε σε ένα σχολείο όπου έπιασε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο, προκαλώντας μεγάλη επέμβαση οπλισμένων αστυνομικών. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος καθώς ξέσπασε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στους δρόμους να αρχίσουν να τρέχουν αναζητώντας καταφύγιο. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν προτού εντέλει σκοτωθεί ο δράστης.

«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως περιστατικό τρομοκρατίας»

Το εθνικό κέντρο κρίσεων, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά δεν αύξησε το επίπεδο επιφυλακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» - ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος στα αραβικά.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε πως είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί τι προκάλεσε το συμβάν. Ο βασιλιάς Φίλιππος επισκέφθηκε τη Λιέγη, τη μεγαλύτερη πόλη στη γαλλόφωνη βελγική περιφέρεια της Βαλλονίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/ AFP

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM