Νέα Υόρκη: Πρωτοχρονιά για λίγους, με οδοφράγματα, Gloria Gaynor και Jennifer Lopez

Νέα Υόρκη: Πρωτοχρονιά για λίγους, με οδοφράγματα, Gloria Gaynor και Jennifer Lopez Facebook Twitter
EPA
0

Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά για λίγους, λόγω πανδημίας, με οδοφράγματα και διάσημους τραγουδιστές έχει προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη.

Η πρόσβαση στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης αποκλείστηκε σήμερα με οδοφράγματα και μεταλλικά κιγκλιδώματα, όπου θα επιτραπούν μονάχα λίγοι προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ και άλλοι από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στους οποίους επετράπη να παρακολουθήσουν από κοντά την κάθοδο της μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τις λιτές εκδηλώσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν συνήθως τα τετράγωνα γύρω από την Times Square και στέκονται για ώρες στο κρύο, περιμένοντας την κρυστάλλινη μπάλα να κατέβει σιγά σιγά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει.

Η αστυνομία θα επιτρέψει να παραστούν μονάχα λίγες δεκάδες άνθρωποι φέτος, που θα φορούν μάσκα και δεν θα έχουν ενδείξεις πυρετού για να μπορέσουν να μπουν, μεταξύ άλλων τις τραγουδίστριες Τζένιφερ Λόπεζ και Γκλόρια Γκέινορ, η οποία θα τραγουδήσει την επιτυχία "I Will Survive" προς τέρψη λίγων δεκάδων εργαζόμενων της πρώτης γραμμής και των οικογενειών τους.

Οι διοργανωτές προσκάλεσαν έναν υπάλληλο παντοπωλείου, έναν θυρωρό, έναν διανομέα πίτσας και γιατρούς και νοσηλευτές, ανάμεσά τους τη Σάντρα Λίντσεϊ, τη νοσοκόμα που έκανε πρώτη στη χώρα το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

«Θα είναι στην πραγματικότητα, αναμφίβολα, η πιο ξεχωριστή, η πιο έντονη, η πιο συγκινητική παραμονή Πρωτοχρονιάς», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ντε Μπλάζιο, που θα πατήσει το κουμπί για να ξεκινήσει η κάθοδος της κρυστάλλινης μπάλας. «Το 2021, θα δείξουμε πως είναι να ανακάμπτει κανείς, να επιστρέφει».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / ΗΠΑ: Ανασύρθηκαν και τα 67 πτώματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Ουάσινγκτον

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως ανασύρθηκαν τα πτώματα «των 67 θυμάτων της σύγκρουσης στον αέρα», προσθέτοντας πως σχεδόν όλα, με μόνο μια εξαίρεση, «αναγνωρίστηκαν» με απόλυτη βεβαιότητα
LIFO NEWSROOM
Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM