Νέες αποκαλύψεις για τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Ρώσο λοχαγό: «Φοβάται παθολογικά για τη ζωή του»

Νέες αποκαλύψεις για τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Ρώσο λοχαγό: «Εκτιμά μόνο τη ζωή του, της οικογένειας και των φίλων του» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του λοχαγού της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Γκλεμπ Καρακούλοφ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γκλεμπ Καρακούλοφ, ο οποίος υπηρέτησε ως λοχαγός στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), ένα πανίσχυρο όργανο επιφορτισμένο με την προστασία των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα μέτρα είχαν σχεδιαστεί για να συγκαλύψουν το πού βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο περιέγραψε ως «παθολογικά φοβισμένο για τη ζωή του».

Ο Guardian αναφέρθηκε εκτενώς στη συνέντευξη του Γκλεμπ Καρακούλοφ στο Dossier Centre, μια οργάνωση πολιτικής πληροφόρησης που ιδρύθηκε από τον εξόριστο Ρώσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Στη συνέντευξη ο Γκλεμπ Καρακούλοφ αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου».

Ρώσος λοχαγός για Πούτιν: «Έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο»

«Ο πρόεδρός μας έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο», είπε. «Ζει σε ένα κουκούλι πληροφοριών τα τελευταία δύο χρόνια, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στις κατοικίες του, τις οποίες τα μέσα ενημέρωσης πολύ εύστοχα αποκαλούν αποθήκες. Φοβάται παθολογικά για τη ζωή του. Περιβάλλεται από ένα αδιαπέραστο φράγμα καραντίνας και ένα κενό πληροφοριών. Εκτιμά μόνο τη δική του ζωή και τις ζωές της οικογένειας και των φίλων του», πρόσθεσε.

Περιέγραψε επίσης ένα εικονικό κράτος μέσα στο κράτος που περιλαμβάνει πυροσβέστες, δοκιμαστές τροφίμων και άλλους μηχανικούς που ταξιδεύουν με τον Πούτιν στα ταξίδια του στο εξωτερικό, παρέχοντας μια σπάνια εικόνα από πρώτο χέρι για τα επίπεδα παράνοιας και τον προστατευμένο τρόπο ζωής του Ρώσου προέδρου, όπως αναφέρει ο Guardian. «Τον αποκαλούν ‘το Αφεντικό’, τον λατρεύουν με κάθε τρόπο και μιλούν γι' αυτόν πάντα μόνο με αυτούς τους όρους», είπε.

Ο Γκλεμπ Καρακούλοφ περιέγραψε επίσης τη δημιουργία μυστικών επικοινωνιών για τον Πούτιν σε αεροπλάνα, ελικόπτερα, πολυτελή γιοτ και ακόμη και σε ένα καταφύγιο στη ρωσική πρεσβεία στο Καζακστάν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο ίδιος ο Καρακούλοφ κατέφυγε τελικά στην Τουρκία και από εκεί σε μια άγνωστη χώρα στη Δύση.

Δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο ή το διαδίκτυο

Επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για πληροφορίες σε εκθέσεις που του παρέχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο ή το διαδίκτυο, είπε ο Γκλεμπ Καρακούλοφ, και δεν έπαιρνε καν μαζί του έναν ειδικό στο διαδίκτυο στα ταξίδια του στο εξωτερικό. «Λαμβάνει πληροφορίες μόνο από τον στενότερο κύκλο του, πράγμα που σημαίνει ότι ζει σε κενό πληροφόρησης», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα και απαιτεί από όλο το προσωπικό που εργάζεται στον ίδιο χώρο μαζί του να υποβληθεί επίσης σε καραντίνα δύο εβδομάδων, περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσωπική επαφή μαζί του.

Ο Γκλεμπ  Καρακούλοφ είπε ακόμη  ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούσε πανομοιότυπα γραφεία στην Αγία Πετρούπολη, το Σότσι και το Νόβο-Ογκάριοβο και ότι οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν ψεύτικες αυτοκινητοπομπές και αεροπλάνα-δολώματα για να προσποιηθούν ότι έφευγε. «Αυτό είναι ένα τέχνασμα για να μπερδέψουν τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, πρώτον, και δεύτερον, για να αποτρέψουν τυχόν απόπειρες κατά της ζωής του», είπε.

Επισήμανε ακόμη ότι η συμπεριφορά και ο τρόπος ζωής του Πούτιν είχαν αλλάξει σημαντικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020, όταν σταμάτησε τα περισσότερα ταξίδια και τις δημόσιες εμφανίσεις.

«Έχει αποκλειστεί από τον κόσμο», δήλωσε ο Γκλεμπ  Καρακούλοφ. «Η αντίληψή του για την πραγματικότητα έχει διαστρεβλωθεί».

Η συνέντευξη δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το ποια μηνύματα είχε κρυπτογραφήσει ο Γκλεμπ Καρακούλοφ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, ούτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες του Πούτιν για τον πόλεμο ή τη στρατηγική του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματικό «ρήγμα» στη Ρώμη: Επικοινωνία Σαλβίνι με τον Λευκό Οίκο χωρίς ενημέρωση της Μελόνι

Διεθνή / Διπλωματικό «ρήγμα» στη Ρώμη: Επικοινωνία Σαλβίνι με τον Λευκό Οίκο χωρίς ενημέρωση της Μελόνι

Η κίνηση Σαλβίνι προκάλεσε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, την έντονη ενόχληση της πρωθυπουργού Μελόνι, η οποία σχεδιάζει και η ίδια επίσκεψη στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ανακάλεσε την «άδεια ασφαλείας» για Μπάιντεν, Χάρις και Κλίντον - Τι σημαίνει αυτή του η κίνηση

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακάλεσε την «άδεια ασφαλείας» για Μπάιντεν, Χάρις και Κλίντον - Τι σημαίνει αυτή του η κίνηση

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου εκλήφθηκε από πολλούς ως εκδικητική και ότι το έκανε «για να πάρει τη ρεβάνς», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά μερίδα του Τύπου
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Columbia: Συμφώνησε στις απαιτήσεις Τραμπ ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Columbia: Συμφώνησε στις απαιτήσεις Τραμπ ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση

Νέο στάδιο στην κλιμακούμενη σύγκρουση της αμερικανικής κυβέρνησης με ελίτ κολέγια και πανεπιστήμια - Η συμφωνία «εξέπληξε και απογοήτευσε» πολλά μέλη της σχολής
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Μαζικές Απολύσεις στη Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας - Ο λόγος

Διεθνή / Τραμπ: Μαζικές απολύσεις στη Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας - Ο λόγος

Η πολιτική αυτή αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στερεί τη δυνατότητα ανεξάρτητης διερεύνησης καταγγελιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας
LIFO NEWSROOM