Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται εν μέσω κρίσης, οι φόροι να είναι υψηλοί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει νεαρούς επιχειρηματίες να μένουν στην Ελλάδα και να καινοτομούν.
Ένας εξ αυτών είναι ο Πάνος Ζαμάνης, ο οποίος υποστηρίζει πως πριν από πέντε χρόνια η λέξη «εκκίνηση ήταν απαγορευμένη». Ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας Hellenic Start-Up Association, η οποία στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Λειτουργεί για σχεδόν ένα χρόνο και τα μέλη της φτάνουν τα 1.000. Πριν από πέντε χρόνια η λέξη «επιχείρηση» ήταν απαγορευτική όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.
Τέλος ο κ. Ζαμάνης πιστεύει πως η κρίση ανέπτυξε τα ένστικτα για τη ζωή. Οι άνθρωποι είτε θα αναγκαστούν να δώσουν μάχη, είτε να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να φύγουν.
Ένα ακόμη άτομο που αντιστέκεται στις σημερινές απαισιόδοξες συνθήκες είναι ο Σταύρος Μεσσίνης, ο οποίος λειτουργεί τη Colab, προσφέροντας φτηνά γραφεία και δωρεάν συμβουλές στους επιχειρηματίες.
«Οι Έλληνες σκέφτονται, τώρα με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ, ψάχνοντας για συμβουλές, διότι είναι περισσότερο καινοτόμοι. Κάθε μέρα ένα καινούργιο project περνάει το κατώφλι της πόρτας» υποστήριξε ο ίδιος.
Μπορεί ένα ελπιδοφόρο μέτωπο κατά της κρίσης, να έχει ανοίξει, αλλά αυτό σύμφωνα με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν θα είναι εφικτό χωρίς την Ευρώπη. Παράλληλα οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως τα μέτρα λιτότητας δεν βοηθούν καθόλου την ανάπτυξη.