New York Times: Ο Μπάιντεν αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει

New York Times: Ο Μπάιντεν αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, ανέφερε χθες Πέμπτη στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του.

Ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους προειδοποίησε, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε αποφασίσει ακόμη να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από τρεις εβδομάδες που επιμένει ότι σχεδόν τίποτα δεν θα τον διώξει. Αλλά ένας άλλος είπε ότι «η πραγματικότητα έρχεται» και ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν ο κ. Μπάιντεν έκανε σύντομα μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του.

Μερικοί άνθρωποι στο στρατόπεδο του κ. Μπάιντεν είπαν στους Δημοκρατικούς συμμάχους ότι η αποφασιστικότητα του προέδρου να παραμείνει στην κούρσα κλονίστηκε περισσότερο από τρεις εξελίξεις: Η απόφαση της αντιπροσώπου Nancy Pelosi, της πρώην ομιλήτριας, να σταθμίσει τόσο έντονα, νέες πολιτειακές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι Η πορεία του προς μια νίκη στο Εκλογικό Κολλέγιο έχει γίνει πολύ πιο απομακρυσμένη και το μποϊκοτάζ των βασικών χορηγών κομμάτων.

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος — τέλος», επέμεινε. Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μοντάνας Τέστερ καλεί τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία Μοντάνα στην αμερικανική άνω Βουλή, παρότρυνε χθες Πέμπτη τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.

«Συνεργάστηκα με τον πρόεδρο Μπάιντεν όταν αυτό έκανε τη Μοντάνα πιο δυνατή, κι ουδέποτε φοβήθηκα να του το πω όταν κάνει λάθος», ανέφερε ο κ. Τέστερ. «Παρότι εκτιμώ την δέσμευσή του να υπηρετήσει (...) τη χώρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία», συμπλήρωσε.

Ο Τζον Τέστερ είναι ο δεύτερος Δημοκρατικός στη Γερουσία που καλεί δημόσια τον αρχηγό του κράτους να εγκαταλείψει· το έχουν πράξει επίσης κάπου είκοσι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στην παράταξη.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM