Νίκη Μακρόν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών προβλέπουν δύο δημοσκοπήσεις

Νίκη Μακρόν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών προβλέπουν δύο δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
0

Μια νέα δημοσκόπηση που καταγράφει την πρόθεση ψήφου των Γάλλων πολιτών ενόψει των προεδρικών εκλογών της Άνοιξης και διενεργήθηκε τη Δευτέρα, δείχνει ότι ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν σχεδόν ισοβαθμεί με την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την ώρα που ο Μακρόν εμφανίζεται ως ξεκάθαρος νικητής στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση του Elabe, που είδε το φως της δημοσιότητας 1,5 μήνα πριν από τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, δείχνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης που υπόσχεται στους Γάλλους τη ρήξη με την παραδοσιακή κεντροδεξιά, εξασφαλίζει το 25,5%, ενώ η Λεπέν το 26%.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν θα συγκεντρώσει μόλις το 19%.

Ωστόσο, η Μαρίν Λεπέν θα γνωρίσει την ήττα στον τελικό γύρο με ποσοστό 40% έναντι 60% που θα εξασφάλιζε ο Μακρόν ή ακόμα κι ο Φιγιόν, αν προκρινόταν, βάσει της έρευνας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, η Μαρίν Λεπέν θα συγκέντρωνε ποσοστό 26% (-0,5%) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ ο Μακρόν θα εξασφάλιζε 25% (-0,5%) και ο Φιγιόν το 19%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε την Λεπέν στο β΄ γύρο με 61,5% έναντι 38,5%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ