Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων

Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία σχολείου στην αρκτική Νορβηγία να διοργανώσει εκδρομή για πεντάχρονους μαθητές σε μια φάρμα προκειμένου να δουν από κοντά τη σφαγή και εκδορά των ταράνδων.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν το ίδιο το σχολείο δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες των παιδιών από την εκδρομή στο σφαγείο και τα έδειχνε να κοιτούν τα θανατωμένα ζώα σε λίμνη αίματος.

Ο Dag Olav Stølan, διευθυντής του σχολείου Granstubben Barnehage, είπε ότι η ημερήσια εκδρομή σχεδιάστηκε για να διδάξει στα παιδιά τη παράδοσης των αυτοχθόνων Sami, που ζουν στη βόρεια Νορβηγία και ασχολούνται με την εκτροφή ταράνδων.

«Υπάρχουν πολλοί τάρανδοι και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε κάνει κάτι τέτοιο», είπε για την εκδρομή ο Stølan προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να δείξουν στα παιδιά από πού προέρχεται το κρέας. Πρόσθεσε επίσης πως αντίστοιχες εκδρομές θα ξαναγίνουν, παρά τις αντιδράσεις.

Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων Facebook Twitter
Mία από τις φωτογραφίες που προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο Stølan είπε πως οι γονείς είχαν συμφωνήσει να αφήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν και πως οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στα παιδιά για τη φάρμα και το τι θα έβλεπαν πριν, αλλά και μετά την επίσκεψη. Ένας άλλος καθηγητής είπε πως κανένα από τα παιδιά δεν διαμαρτυρήθηκε. 

Οι αρνητικές αντιδράσεις στο Facebook κατηγορούν το σχολείο για το θέαμα που προσφέρθηκε στα παιδιά. Ένα από τα πολλά σχόλια έγραφε πως  το σχολείο «εξασφαλίζει ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ψυχοπαθείς ανάμεσά μας καθώς οι άνθρωποι που σκοτώνουν τα ζώα δεν είναι μακριά από τη θανάτωση ανθρώπων».

Στις σκανδιναβικές χώρες υπάρχει παρελθόν με αντίστοιχα περιστατικά που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. Τον Οκτώβριο του 2015, ζωολογικός κήπος στη Δανία δέχτηκε επικρίσεις για τη δημόσια εκτέλεση νεκροτομής στο κουφάρι λιονταριού την οποία επέτρεψε να παρακολουθήσουν παιδιά. Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης φιλοξενήθηκε σε διεθνή πρωτοσέλιδα πριν από ένα χρόνο, όταν σκότωσε μια καμηλοπάρδαλη διότι ήταν ακατάλληλη για αναπαραγωγή, την τεμάχισε και την έδωσε ως τροφή σε λιοντάρια μπροστά σε επισκέπτες μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το 1994 και ενω ημουν ηδη χορτοφαγος 2 χρονια, ειχα επισκεφτει μαζι με το νηπιαγωγειο της θειας μου μια βιομηχανια κρεατος στην Ηπειρο. Το συγκεκριμενο νηπιαγωγειο ενος χωριου της Αρτας εκρινε οτι αυτη η εκδρομη ηταν εκπαιδευτικου χαρακτηρα και ιδανικη για νηπια... Μας ξεναγησαν λοιπον απο το σημειο οπου τα ζωα ηταν ηδη σφαγμενα, κατοπιν ολα τα σταδια μεχρι το σημειο που γινονταν αλλαντικα τα υπολειμματα του κρεατος. Περιττο δε να πω, οτι η μυρωδια απο την αρχη ως το τελος ηταν πραγματικα ανυποφορη - και ειδικα στο σημειο πριν τα υπολλειματα γινουν αλλαντικα. Τα 5χρονα φωναζαν ολα μαζι "δεν ξανατρωω κρεας", μεχρι που 20 λεπτα μετα τους ταισαν πιτσες και το ξεχασαν. Εγω φυσικα δεν το ξεχασα ποτέ, αν και οι λογοι που ειχα ηδη κοψει το κρεας δεν ειχαν να κανουν με θεματα γευσης κλπ. Παροτι θεωρω οτι ηταν μια ιδιαιτερα σκληρη και απαραδεκτη "εκπαιδευτικη εκδρομη" για 5χρονα, θεωρω οτι καλο θα ηταν να ξερουν ολοι απο πού προερχεται η τροφη τους, ειδικα εφοσον εχει να κανει με εμβια οντα. Το ιδιο ισχυει και για τις γαλακτοβιομηχανιες κλπ. Ξερω οτι οι εικονες ειναι πολυ σκληρες, αλλα το οφειλουμε στον εαυτο μας και στα ζωα.