Ντομπρόβσκις: Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες

Ντομπρόβσκις: Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες Facebook Twitter
0

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε σήμερα πως «το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες». 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους στις Βρυξέλλες, ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού, ο Ντομπρόβσκις είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανταλλάξει επιστολές με τις ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, οι ιταλικές αρχές είχαν ενημερώσει για τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού το 2019 και συγκεκριμένα για το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ.

Η Επιτροπή απάντησε στην Ιταλία ότι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η Επιτροπή έλαβε χθες βράδυ το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας χωρίς αλλαγές.

Εν τω μεταξύ έχει ανακοινωθεί ότι ο επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Ρώμη στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσει με την ιταλική κυβέρνηση το ζήτημα του προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανία και Φινλανδία συνιστούν προσοχή στα τρανς άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δανία και Φινλανδία συνιστούν προσοχή στα τρανς άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Η Βρετανία αναθεώρησε επίσης την ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι όποιος βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες εισόδου στη χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει σύλληψη ή κράτηση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό «ρήγμα» στη Ρώμη: Επικοινωνία Σαλβίνι με τον Λευκό Οίκο χωρίς ενημέρωση της Μελόνι

Διεθνή / Διπλωματικό «ρήγμα» στη Ρώμη: Επικοινωνία Σαλβίνι με τον Λευκό Οίκο χωρίς ενημέρωση της Μελόνι

Η κίνηση Σαλβίνι προκάλεσε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα, την έντονη ενόχληση της πρωθυπουργού Μελόνι, η οποία σχεδιάζει και η ίδια επίσκεψη στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα
LIFO NEWSROOM