Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 Facebook Twitter

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε- όπως αναμενόταν- ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2023.

Παράλληλα, ο Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, όπως ζητά η αντιπολίτευση. «Ε ναι, το λέω: ο υποψήφιος τη συμμαχίας του Λαού είναι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Τούρκος ηγέτης από τη Σμύρνη, αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του, του AKP, με το εθνικιστικό MHP.

Τα στελέχη του κόμματός του υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με χειροκροτήματα και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του προέδρου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου του 2023 και στη συνέχεια απευθύνθηκε στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Σταμάτα τις υπεκφυγές (…) Δεν μπορείς πια να αναβάλεις το θέμα της υποψηφιότητάς σου», είπε ο 68χρονος που είναι στην εξουσία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από έξι κόμματα, δεν έχει ορίσει ακόμη τον υποψήφιό της για τις προεδρικές εκλογές. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο έδειξε ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών από πολλούς πιθανούς αντιπάλους του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ