O γύρος του κόσμου με τα πόδια σε ..11 χρόνια

O γύρος του κόσμου με τα πόδια σε ..11 χρόνια Facebook Twitter
0

Πρόκειται για το Ζαν Μπελιβό, ο οποίος έφυγε  από το Μόντρεαλ στις 18 Αυγούστου 2000, την ημέρα που έκλεισε τα 45 χρόνια του, λίγο καιρό μετά τη χρεοκοπία της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε. Ο  55χρονος Καναδός βρίσκεται πλέον στο Κίνγκστον, έναν από τους τελευταίους σταθμούς της πορείας του. Αναμένεται να  ολοκληρώσει το επίτευγμά του  στις 16 Οκτωβρίου στο Μόντρεαλ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στόχος του όταν έφυγε από την πόλη του πριν από 11  χρόνια  ήταν να ξεχάσει τις στεναχώριες του. Τελικά ξεπέρασε και τον εαυτό του αλλά και το στόχο του,  αφού πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε έντεκα χρόνια  - καλύπτοντας περισσότερα από 75.000 χιλιόμετρα και  διασχίζοντας 64 χώρες - .

Καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του ταξιδιού του Καναδού έπαιξε η γυναίκα του η Λις, η οποία τον στήριξε,  δημιούργησε το δικτυακό τόπο του - www.walk.org. - ,  ενώ του εξασφάλιζε τα 4000 δολάρια  που χρειαζόταν το χρόνο, καθώς δεν είχε κάποιον χορηγό.

Σ' αυτά τα 11 χρόνια, πέρασε από ερήμους και βουνά. Ερωτεύτηκε στο Μεξικό, φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και φίδια στην Κίνα -για εννέα ημέρες- ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες, παρ' όλο που δηλώνει ειρηνιστής.

Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά και νοσηλεύτηκε στην Αλγερία. Μόλις μία φορά δέχτηκε επίθεση, από δύο νεαρούς μεθυσμένους στη Νότιο Αφρική. Στην Αντίς Αμπέμπα τον συνέλαβαν, χωρίς μέχρι και σήμερα να μάθει το λόγο.

Αρκετές φορές κοιμήθηκε κάτω από γέφυρες, σε ξενώνες αστέγων ή ακόμη και σε φυλακές. Συχνά όμως άγνωστοι άνθρωποι τον προσκαλούσαν και τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους και σήμερα αισθάνεται υποχρεωμένος από τη συμπάθεια που του έδειξαν οι περισσότεροι απ' όσους γνώρισε στην πορεία του.

Σήμερα, δεν έχει χρήματα αλλά αισθάνεται πλούσιος. «Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια» είπε χαρακτηριστικά. Σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, να δώσει διαλέξεις και να προωθήσει «την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλοκατανόηση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ