Ο Παναμάς απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να κυκλοφορούν τις ίδιες ημέρες, λόγω κορωνοϊού

Ο Παναμάς απαγορεύει σε άντρες και γυναίκες να κυκλοφορούν τις ίδιες ημέρες, λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, ένα από τα οποία προβλέπει πως άνδρες και γυναίκες θα κυκλοφορούν διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

Από την Τετάρτη και για δεκαπέντε ημέρες, οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν για να κάνουν προμήθειες ή να πάνε στο φαρμακείο για δύο ώρες, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

«Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές», συνόψισε ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε ο ίδιος, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του «πλήρους και υποχρεωτικού» περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου.

Η κατανομή των εξόδων που ανακοινώθηκε είναι το «πιο απλό μέσο» για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρόσθεσε ο Πίνο.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο κορονοϊός στον Παναμά, όπου καταμετρώνται 1.075 κρούσματα μόλυνσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM