Ο ΠΟΥ στέλνει 1 εκατ. εμβόλια κατά της χολέρας στην Αϊτή

Ο ΠΟΥ στέλνει 1 εκατ. εμβόλια κατά της χολέρας στην Αϊτή Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει 1 εκατομμύριο εμβόλια χολέρας στην Αϊτή, όπου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της θανατηφόρου ασθένειας μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου.


«Η βασική προτεραιότητα για τους πληγέντες από τον τυφώνα είναι να τους δοθεί πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η εξάπλωση της χολέρας», τόνισε ο Ντομινίκ Λεκρό, ειδικός του ΠΟΥ για τη χολέρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προτού μεταβεί στην Αϊτή.


Περίπου 150 ύποπτα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στην περιφέρεια Γκράντε Άνσε και 50 στη νότια περιφέρεια, επεσήμανε. «Είναι περισσότερα απ' όσα συνήθως, πρόκειται για μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους συνηθισμένους αριθμούς», εξήγησε ο Λεγκρό.


Στο μεταξύ αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα εντείνουν τους ρυθμούς παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη νότια Αϊτή, που έχει πληγεί περισσότερο από τον τυφώνα, όμως καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία με πολλές περιοχές η μεταφορά βοήθειας στους πληγέντες γίνεται δύσκολα.


«Οι καθυστερήσεις εξηγούνται καθώς δεν υπάρχει κανένα μέσο επικοινωνίας, ούτε ασύρματος, ούτε τηλέφωνο, ούτε δρόμοι, ούτε καν ένα μέρος για να προσγειωθούν τα ελικόπτερα», εξήγησε ο Ζαν-Λικ Πονσελέ εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Αϊτή.


Οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον τυφώνα στο νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας είναι «πραγματικά καταστροφικές», πρόσθεσε.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) συναντά τις ίδιες δυσκολίες καθώς το προσωπικό του προσπαθεί να ανεφοδιάσει τους κατοίκους.


«Γέφυρες έχουν γκρεμιστεί, οι δρόμοι είναι δύσκολοι, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία», ο Αλέξις Μασκιαρέλι εκπρόσωπος του PAM.
O OHE από την πλευρά του εκτιμά ότι 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανάγκη για άμεση βοήθεια στην πιο φτωχή χώρα της Καραϊβικής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM