O Πούτιν κάλεσε τις οικογένειες των Ρώσων αξιωματούχων που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα

O Πούτιν κάλεσε τις οικογένειες των Ρώσων αξιωματούχων που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδουν αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρωσία κάλεσε όλους τους αξιωματούχους να στείλουν πίσω στην πατρίδα συγγενείς ή μέλη των οικογενειών τους που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, περιφερειακοί διοικητές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν λάβει την εντολή αυτή απευθείας από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την απειλή μάλιστα πως αν δε υπακούσουν θα θέσουν την καριέρα τους σε κίνδυνο.

«Αυτό είναι ένα από τα μέτρα για την προετοιμασία της ρωσικής ελίτ σε κάποιο μεγάλο πόλεμο» δηλώνει ο Ρώσος αναλυτής Στανισλάβ Μπελκόβσκι στην εφημερίδα «Daily Star».

Την είδηση, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, μετέδωσε πρώτη η ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα «Znak».

Αν ευσταθεί, θα αποτελεί απλώς ακόμη ένα επεισόδιο στην κλιμακούμενη ένταση που παρατηρείται μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης (κυρίως με τις ΗΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο 24ωρα ο Πούτιν ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του στη Γαλλία.

Σχολιάζοντας τη ξαφνική αυτή ενέργεια του Ρώσου πρόεδρου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος αναλυτής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Φίοντορ Λουκιάνοφ δήλωσε πως πρόκειται για σοβαρή κίνηση που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου.

«Αποτελεί μέρος της ευρύτερης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αλλά και της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», είπε ο Λουκιάνοφ.

Με πληροφορίες Daily Mail, Fox News και AFP

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM