Live

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter
0

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Φωνάζοντας αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.


«Όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλονία αποτελούν ντροπή» δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντεθ, ένας μηχανικός ηλικίας 41 ετών, που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες του στην κινητοποίηση στην πλατεία Χριστόφορου Κολόμβου. Κατόπιν ο 41χρονος διαδηλωτής πρόσθεσε: «Και όσα συνέβησαν μετέπειτα» είναι επίσης ντροπή, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προκήρυξη των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέλυσε χθες το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. Για τον Φερνάντεθ, «τίποτα δεν θα αλλάξει τους επόμενους δύο μήνες», όταν αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές, την 21η Δεκεμβρίου, και ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης παραμένει ζωντανός.

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter


Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους. «Υπάρχει λιγότερος κόσμος διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα» εκτίμησε, αποθαρρυμένος, ο Κάρλος Φερνάντεθ.

Το παρόν έδωσαν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ αυτών ο Πάμπλο Κασάδο, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Η «Καταλονία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ» επισήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Κασάδο υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter

Χθες η γενική εισαγγελία γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων ημερών θα κινήσει νομικές διαδικασίες και θα ασκήσει δίωξη για «εξέγερση» σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν.


«Η Ισπανία δεν παραδίνεται» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό το οποίο κρατούσαν τα μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της Hogar Social.


«Θέλουμε τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να απαγορευτούν. Διότι, εφόσον διεξαχθούν εκλογές, εκείνοι θα κυβερνήσουν εκ νέου την Καταλονία» υποστήριξε μια συνταξιούχος, η Κανδιδά Χιμένεθ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM