Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπάιντεν «εχθρό του κράτους» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπάιντεν «εχθρό του κράτους» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του Facebook Twitter
Φωτ: EPA/TRACIE VAN AUKEN
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν, «εχθρό του κράτους» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του, καταγγέλλοντας επίσης την έρευνα του FBI στην κατοικία του στη Φλόριντα, σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

«Αυτός είναι ο εχθρός του κράτους», είπε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος, απαντώντας στη σφοδρή επίθεση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατήγγειλε δύο ημέρες νωρίτερα πως ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του αντιπροσωπεύουν «έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

«Η ομιλία του δεν ήταν παρά εκδήλωση μίσους και οργής, συνέχισε ο Τραμπ, κατηγορώντας τον Μπάιντεν πως χαρακτήρισε τους οπαδούς του «απειλή για τη δημοκρατία» και «εχθρούς του κράτους».

«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που εκφράστηκε στην πολιτεία-κλειδί στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγχει τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, την 8η Αυγούστου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως η επιχείρηση αυτή αποτελούσε «το πιο τρανταχτό παράδειγμα των πολύ αληθινών απειλών για την ελευθερία των Αμερικανών» και μια από τις «πιο σοκαριστικές καταχρήσεις εξουσίας από πλευράς οποιασδήποτε κυβέρνησης στην αμερικανική ιστορία».

Επιπλέον επέμεινε ότι η «επονείδιστη έφοδος στο σπίτι μου στο Μαρ-α-Λάγκο αποτελούσε παρωδία δικαιοσύνης», καθώς συνεχίζει να φλερτάρει ολοένα πιο ανοικτά με νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας προχώρησε στην έφοδο διότι υποψιαζόταν ότι ο πρώην πρόεδρος είχε στην κατοχή του παράνομα εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα από την εποχή της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021).

Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί εκτιμούν πως μέσα στις περίπου τριάντα κούτες που κατασχέθηκαν βρίσκονταν άκρως απόρρητα έγγραφα που «πιθανόν είχαν κρυφτεί» για να παρακωλυθεί η έρευνα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM