O Τραμπ διόρισε τον ομογενή Μάικλ Κράτσιο επικεφαλής για την Πολιτική Επιστήμη και Τεχνολογία

O Τραμπ διόρισε τον ομογενή Μάικλ Κράτσιο επικεφαλής για την Πολιτική Επιστήμη και Τεχνολογία Facebook Twitter
0

Ο ομογενής Μάικλ Κράτσιος τοποθετείται στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στον Λευκό Οίκο (OSTP), όπως ανακοίνωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Μάικλ Κράτσιος θα είναι ο νέος διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στον Λευκό Οίκο (OSTP) και βοηθός του προέδρου για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Στην πρώτη θητεία μου, ο Μάικλ είχε επικυρωθεί ομόφωνα από τη Γερουσία ως επικεφαλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο. Υπηρέτησε επίσης ως υφυπουργός Άμυνας για την Έρευνα και τη Μηχανική στο Πεντάγωνο και έλαβε το Μετάλλιο Διακεκριμένης Δημόσιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Άμυνας. Αποφοίτησε από το Πρίνστον και είναι διακεκριμένος συνεργάτης στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση του.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κράτσιος ευχαρίστησε τον νέο πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε για δεύτερη φορά στο πρόσωπο του. Όπως επισήμανε, «για να διασφαλίσουμε την ευημερία και την ασφάλεια του έθνους μας, πρέπει να απελευθερώσουμε επιστημονικές ανακαλύψεις και να εξασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία της Αμερικής. Τώρα έχουμε τον πρόεδρο που θα το πραγματοποιήσει. Μια χρυσή εποχή για την αμερικανική καινοτομία βρίσκεται μπροστά».

Ποιος είναι ο Μάικλ Κράτσιος

Ο Μιχαήλ Ιωάννης Κοτσακάς Κράτσιος, γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1986, είναι ο του Γραφείου Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στον Λευκό Οίκο (OSTP). Λόγω αυτού του ρόλου του, ο Κράτσιος είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς συμβούλους του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Την 1η Αυγούστου 2019, η Γερουσία των ΗΠΑ τον εξέλεξε ομόφωνα τέταρτο Διευθυντή Τεχνολογίας (CTO) των ΗΠΑ.

Ο Κράτσιος αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια στη Νότια Καρολίνα το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 2008 με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών. Ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου. Ενώ φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, ο Κράτσιος ήταν δόκιμος υπάλληλος του γερουσιαστή Lindsey Graham και αρχισυντάκτης και πρόεδρος του Business Today. Μετά από το Princeton εργάστηκε στην Barclays Capital και στο Lyford Group International και αργότερα διετέλεσε Chief Financial Officer της Clarium Capital Management.

Πριν τη συμμετοχή του στη διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως αναπληρωτής βοηθός του Προέδρου, ο Κράτσιος ήταν Διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως Διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Peter Thiel. Στον Λευκό Οίκο, ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας της Διοίκησης τον Ιούνιο του 2017. Είναι επίσης επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην υπουργική σύνοδο των G7 στο Τορίνο της Ιταλίας. Τον Αύγουστο του 2018, ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ψηφιακή Οικονομική Υπουργική Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM