Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο

Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο Facebook Twitter
EPA
1

Επίθεση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκους υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στην 10η διάσκεψη Τούρκων Πρέσβεων.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους ότι «δεν θέλουν να συνεργαστούν»: «Το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως «ούτε η Ελλάδα είναι διαφορετική». 

«Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;», αναρωτήθηκε.

Οι δηλώσεις του Τσαβούσολγου ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά τις 40 χθεσινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών από 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι παραβιάσεις έγιναν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Μάλιστα δύο από τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

 
Εν τω μεταξύ, Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν πως τουρκικά αλιευτικά πλοία έφτασαν, τις προηγούμενες ημέρες, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις ελληνικές ακτές, με τη συνοδεία πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής ώστε να εκτοπίσουν τα ελληνικά ψαράδικα.

Το βίντεο από τις προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων έκανε χθες τον γύρω του διαδικτύου.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια