OHE: «Ο κορωνοϊός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα», λέει ο γγ Α. Γκουτέρες

OHE: «Ο κορωνοϊός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα», λέει ο γγ Α. Γκουτέρες Facebook Twitter
0

Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού «απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα» προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο πλαίσιο παρουσίασης ενός πρότζεκτ με τον τίτλο «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο, ο Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στόχος του σχεδίου είναι «να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα» επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.

Χθες με ανάρτησή του στο Twitter, ο γ.γ του ΟΗΕ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο κορωνοϊός δεν νοιάζεται για εθνικότητες ή ιθαγένειες, διχόνοιες ή πίστη. Επιτίθεται σε όλους, αμείλικτα.

Την ίδια ώρα, οι ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται  σε όλο τον κόσμο και οι πιο ευάλωτοι πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα. Γι 'αυτό καλώ για άμεση παγκόσμια κατάπαυση του πυρός.».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/TWitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM