Οι drag queens της Βρετανίας ετοιμάζουν την υποδοχή που πρέπει στον Τραμπ

Οι drag queens της Βρετανίας ετοιμάζουν την υποδοχή που πρέπει στον Τραμπ Facebook Twitter
1

Καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Ιουλίου, φαίνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχέδια για υποδοχή με μορφή διαμαρτυρίας.

Κατά την άτυπη βρετανική παραμονή του Τραμπ στη Βρετανία, μια εθνική διαδήλωση που ενορχηστρώνεται από τον αριστερό αρθρογράφο και συγγραφέα Owen Jones, ονομάζεται Together Against Trump και έχει ήδη πάνω από 100.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή μέσω social media.

«Ας κάνουμε την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή 13 Ιουλίου μια γιορτή ενάντια στο μίσος», αναφέρει η διοργάνωση.

Μαζί με τη διαμαρτυρία Together Against Trump, σε εξέλιξη είναι και η καμπάνια "Top Trump Targets", η οποία συγκεντρώνει 14 οργανώσεις που υποστηρίζουν τις γυναίκες, τα LGBTQ + άτομα και τις κοινότητες των προσφύγων.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ακτιβισμού ενάντια στην επίσκεψη είναι το «Drag Protest Against Trump's UK Visit».

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την drag queen Cheddar Gorgeous και θέλει να αναδείξει την αρνητική στάση του Τραμπ σε θέματα LGBTQ +.

«Καλούμε όλους τους βασιλιάδες, τις βασίλισσες, τους queers και τους συμμάχους μας να πορευθούν κατά της επίσκεψης του Προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η σελίδα της εκδήλωσης η οποία καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του Tραμπ εξέτασε τα δικαιώματα και την ευημερία των κοινοτήτων LGBTQI των ΗΠΑ.

«Ας γίνουμε ορατοί, να σταθούμε δίπλα στα αδέλφια μας στην Αμερική και να δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα που γιορτάζει την ποικιλομορφία», αναφέρει το κάλεσμα.

Τις επόμενες μέρες οι οργανώσεις θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις τους.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"η οποία καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του Tραμπ εξέτασε τα δικαιώματα και την ευημερία των κοινοτήτων LGBTQI των ΗΠΑ"Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε τι ακριβώς πάει να πει αυτό?Τίποτα δεν τους έχει κάνει ο Τράμπ