Οι νεόπτωχοι του κορωνοϊού: Ουρές έξω από τράπεζες τροφίμων στο Μιλάνο καθώς η κρίση βαθαίνει

Οι νεόπτωχοι του κορωνοϊού: Ουρές έξω από τράπεζες τροφίμων στο Μιλάνο καθώς η κρίση βαθαίνει Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες τροφίμων και τα κέντρα παροχής βοήθειας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, καθώς η οικονομική απόγνωση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός έχει ενταθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί», δηλώνει ο Λουίτζι Ρόσι, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Pane Quotidiano. «Πιστεύουμε βεβαίως ότι όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλώνουν και τα νούμερα» των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ακόμα και στο ευκατάστατο Μιλάνο, η κρίση είναι βαθιά, καθώς μεγάλα τμήματα της οικονομίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί σαν εμένα. Είμαστε οι νεόπτωχοι», λέει ο 66χρονος Αλμπέρτο, που δεν θέλει να αποκαλύψει το επίθετό του.

Με τις εμπορικές εκθέσεις (που συνέβαλαν πολύ στην οικονομία του Μιλάνου πριν από την κρίση) να είναι κλειστές, ο 66χρονος δεν έχει δουλειά και πηγαίνει στο κέντρο παροχής βοήθειας τους τελευταίους 6 μήνες. «Πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω το ενοίκιο, πρέπει να αγοράζω τρόφιμα, ακόμα κι αν η σύντροφός μου εργάζεται ακόμη. Δεν αρκεί».

Το κέντρο παροχής βοήθειας της Pane Quotidiano, που προσφέρει έργο στο Μιλάνο για πάνω από έναν αιώνα, είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και μεριμνά για 800 ανθρώπους κατά μέσο όρο την ημέρα.

«Πώς μπορείς να τα βγάλεις πέρα;», διερωτάται η Μαρία Ρόζα Μαμόνε, 76 ετών, που πήγε στο κέντρο για να πάρει τρόφιμα και ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το εγγόνι της. Με τρεις ανθρώπους στο σπίτι και 600 ευρώ το ενοίκιο κάθε μήνα, δίνει μάχη για να επιβιώσει. «Τουλάχιστον μπορώ να έρχομαι εδώ. Υπάρχουν τα πάντα εδώ, ψωμί, γάλα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM