Οι τάρανδοι της Νορβηγίας υποφέρουν από τη ζέστη και κρύβονται στις σήραγγες

Οι τάρανδοι της Νορβηγίας υποφέρουν από τη ζέστη και κρύβονται στις σήραγγες Facebook Twitter
EPA
0

Εκτός από τα μεσογειακά και εύκρατα κλίματα, οι υψηλές θερμοκρασίας πλήττουν και τα ζώα στην Αρκτική και στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αρχές της Νορβηγίας απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αυτές τις ημέρες, για τους ταράνδους που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας λίγη δροσιά.


«Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.


«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα» περιέγραψε.

Χθες ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM