Ολική έκλειψη ηλίου καταγεγραμμένη σε time lapse σε μια μοναδικά εντυπωσιακή φωτογραφία

Ολική έκλειψη ηλίου καταγεγραμμένη σε time lapse σε μια μοναδικά εντυπωσιακή φωτογραφία Facebook Twitter
0

Μια ολική έκλειψη ηλίου είναι σπάνια, συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 18 μήνες, είναι ορατή μόνο από λίγα μέρη στη Γη και διαρκεί λίγα λεπτά. Ο φωτογράφος György Soponyai δημιούργησε μια εικόνα που επιτρέπει να ζήσετε τη μαγεία της με διαφορετικό τρόπο. Με ψηφιακή επεξεργασία στο time-lapse που συνέλαβε μια ολική έκλειψη ηλίου πάνω από τον ουρανό στο απομακρυσμένο Svalbard της Νορβηγίας έχει πλέον στη συλλογή του μια από τις εντυπωσιακότερες καταγραφές του φαινόμενου. Η φωτογραφία αποκαλύπτει στον θεατή την έκλειψη από την αρχή μέχρι το τέλος: δείχνει το τόξο του ήλιου πάνω από τη Γη, έπειτα να σβήσει από το φεγγάρι ακριβώς για 2,5 λεπτά και στη συνέχεια να επανεμφανίζεται και πάλι λίγο πριν χαθεί κάτω από τον ορίζοντα. Η φωτογραφία αποτελείται από 72 ξεχωριστές εικόνες. Ο Soponyai κατέγραφε δύο ξεχωριστές εικόνες κάθε 15 λεπτά και συνολικά παρατηρούσε το φαινόμενο για 12 ώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM