Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Εγκατάσταση επεξεργασίας στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, επλήγη σήμερα από δύο ουκρανικά drone.

Πρόκειται για επιχείρηση που διενήργησε η υπηρεσία ασφαλείας SBU, όπως δήλωσε πηγή της Ουκρανίας στο πρακτορείο Reuters, η οποία πρόσθεσε πως αντίστοιχες επιθέσεις με drone θα συνεχιστούν. Από το χτύπημα με drones προκλήθηκε φωτιά, η οποία έσβησε νωρίτερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Χτυπώντας διυλιστήρια πετρελαίου που δουλεύουν για το ρωσικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, δεν αποκόπτουμε μόνο τη διαχειριστική υποστήριξη της προμήθειας καυσίμων για εξοπλισμό του εχθρού, αλλά μειώνουμε και το γέμισμα του ρωσικού προϋπολογισμού», είπε η πηγή.

Το πλήγμα των δύο ουκρανικών drones είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ανάλογων επιθέσεων που θέτουν στο στόχαστρο ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, καθώς το Κίεβο θεωρεί πως πρόκειται για σημαντικές υποδομές, οι οποίες ενισχύουν την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM