Πακιστάν: Τέσσερις φορές θανατική ποινή για τον βιαστή και δολοφόνο της 7χρονης Zainab

Πακιστάν: Τέσσερις φορές θανατική ποινή για τον βιαστή και δολοφόνο της 7χρονης Zainab Facebook Twitter
2

Ένα πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο έναν άνδρα για το βιασμό και τη δολοφονία ενός επτάχρονου κοριτσιού, δίνοντας έτσι τέλος σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα.

Το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις φορές την εσχάτη των ποινών ποινή ενώ στο άκουσμα της είδησης υπήρξε έκρηξη μηνυμάτων στο Twitter με χρήστες να ζητάνε η εκτέλεσή του να γίνει δημόσια.

Η δολοφονία του κοριτσιού πυροδότησε εθνικές διαμαρτυρίες και πολλοί εξαπέλυσαν κατηγορίες για αδράνεια της κυβέρνησης καθώς μια εκστρατεία στα social media οδήγησε στη σύλληψή του δράστη ο οποίος ήταν ελεύθερος για πολλά χρόνια.

Η αστυνομία βρήκε το σώμα της Zainab Ansari σε ένα σκουπιδότοπο στην περιοχή Kasur κοντά στην Λαχόρη στα μέσα Ιανουαρίου, τέσσερις ημέρες αφότου αναφέρθηκε ως αγνοουμένη.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η δολοφονία ήταν το 12ο τέτοιο περιστατικό σε ένα χρόνο. Οι αστυνομικοί  δήλωσαν αργότερα ότι είχαν αντιστοιχίσει το DNA που βρέθηκε σε οκτώ κορίτσια, με αυτό του 24χρονου δράστη Imran Ali.

Πακιστάν: Τέσσερις φορές θανατική ποινή για τον βιαστή και δολοφόνο της 7χρονης Zainab Facebook Twitter
Ο δράστης του βιασμού και της δολοφονίας

Το δικαστήριο διέταξε τον θάνατο του Imran Ali για τον βιασμό και τη δολοφονία του κοριτσιού αλλά ο ίδιος δράστης θα δικαστεί και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Εκατοντάδες κάτοικοι πλημμύριζαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν αυτό το διάστημα ενώ είχαν προηγηθεί και επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία εντόπισε τον Ali ο οποίος ήταν γείτονας της Zainab καθώς την ημέρα που απήχθη τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος έδειχναν τον δράστη να βαδίζει ήρεμα με το κορίτσι. Ωστόσο το υλικό αυτό δεν το βρήκε η αστυνομία, αλλά πολίτες που κινητοποιήθηκαν μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Πακιστάν: Τέσσερις φορές θανατική ποινή για τον βιαστή και δολοφόνο της 7χρονης Zainab Facebook Twitter
Πλάνα από το κύκλωμα που πρόδωσε το έγκλημά του 24χρονου

Στην ίδια περιοχή είχαν υπάρξει καταγγελίες για πολλά εξαφανισμένα παιδιά από το 2015.

Σχεδόν 10 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών την ημέρα αναφέρονται στο Πακιστάν, σύμφωνα με την Sahil, μια οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των παιδιών.

Η υπόθεση της Zainab προκάλεσε δημόσια συζήτηση στο Πακιστάν σχετικά με το εάν θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που είναι ένα θέμα ταμπού στο μουσουλμανικό έθνος.

Πακιστάν: Τέσσερις φορές θανατική ποινή για τον βιαστή και δολοφόνο της 7χρονης Zainab Facebook Twitter
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM