Παναγία των Παρισίων: Συγκλονιστικά πλάνα από drone αποκαλύπτουν την καταστροφή

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονιστικά πλάνα από drone αποκαλύπτουν την καταστροφή Facebook Twitter
Gigarama
0

Συγκλονιστικά πλάνα από drone που πέταξε πάνω από την Παναγία των Παρισίων, αποκαλύπτουν την έκταση της καταστροφής από την πυρκαγιά. 


Χθες έγινε γνωστό πως η δομή της Παναγίας των Παρισίων «αντέχει» μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον καθεδρικό ναό, όμως στο κτίριο έχουν εντοπισθεί «ευάλωτα σημεία», ιδιαίτερα στο επίπεδο του θόλου.

Παράλληλα, μέχρι χθες το βράδυ, οι δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων ξεπέρασαν ήδη τα 750 εκατομμύρια ευρώ, σε μια πρωτοφανή ένδειξη αλληλεγγύης.

Τα αίτια του περιστατικού είναι υπό διερεύνηση. 

Η εφημερίδα Le Parisien μετέδωσε σήμερα πως οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο η φωτιά να προήλθε από βραχυκύκλωμα σε κάποια από τα τρία ασανσέρ που είχαν εγκατασταθεί εντός της Νοτρ Νταμ κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι γαλλικές πυροσβεστικές αρχές, ο ναός της Παναγίας των Παρισίων απείχε «15 με 30 λεπτά» από την ολοκληρωτική καταστροφή κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. 

Η αστυνομία των Παρισιού συλλέγει φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από περαστικούς, τουρίστες αλλά και από κάμερες σε κοντινά καταστήματα, ώστε μέσω μιας ειδικής εφαρμογής να συνθέσει ένα τρισδιάστατο βίντεο που θα δείχνει τις στιγμές από τα πρώτα λεπτά που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, Ρεμί Χέιτζ ανακοίνωσε πως στις 18:20 (τοπική ώρα) της Δευτέρας ακούστηκε για πρώτη φορά ο συναγερμός για φωτιά, όμως δεν εντοπίστηκαν φλόγες.

Ο δεύτερες συναγερμός ακούστηκε στις 18:43 όταν ανακαλύφθηκε η φωτιά στην οροφή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM