Πάνω από 29 εκατ. δολ. για «αψεγάδιαστο» ροζ διαμάντι -«15,8 καρατίων και σπάνιας καθαρότητας»

Πάνω από 29 εκατ. δολ. για «αψεγάδιαστο» ροζ διαμάντι -«15,8 καρατίων και σπάνιας καθαρότητας» Facebook Twitter
Πάνω από 29 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το σπάνιας καθαρότητας ροζ διαμάντι - Πηγή φωτογραφίας: Christie's Images
0

Ένα πετράδι 15,81 καρατίων με την ονομασία «Σακούρα» πουλήθηκε στην τιμή των 29,3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και έγινε το ακριβότερο ροζ διαμάντι που πωλείται ποτέ σε δημοπρασία. 

Το πολύτιμο πετράδι που είναι δεμένο σε ένα απλό δαχτυλίδι από πλατίνα, κατατάσσετα στα «εσωτερικά αψεγάδιαστα» που σημαίνει πως οι όποιες ατέλειές του είναι ορατές μόνον υπό στενή μεγέθυνση. 


Επιπλέον, το διαμάντι κατατάσσεται στην κατηγορία των «φανταχτερά ζωηρών», μέσο ζωηρότητας χρώματος που παρατηρείται στο μόλις 4% των ροζ διαμαντιών. 

Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie's, Βίκι Σεκ χαρακτήρισε τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή ως «ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία δημοπράτησης κοσμημάτων». 


Η Σεκ εξηγεί πως η απόχρωση του διαμαντιού που πήρε το όνομά του από το ροζέ των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας, είναι «ακριβώς» εκείνη που έχουν τα άνθη του δέντρου. 


Πρόσθεσε πως είναι «εξαιρετικά σπάνιο» για ροζ διαμάντια να χαρακτηρίζονται «εσωτερικά αψεγάδιαστα» καθώς συνήθως περιέχουν «πολλούς κόκκους». 


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM