Πενς: Να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο

Πενς: Να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, διαμήνυσε σήμερα ότι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά για την αντικατάσταση της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα. 

«Τώρα δεν είναι ώρα για διάλογο. Είναι ώρα για δράση», είπε ο Πενς σε μια συγκέντρωση στη Φλόριντα, ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε. «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τη δικτατορία του Μαδούρο μια και καλή», πρόσθεσε.


Η Ουάσινγκτον έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, και ζητά και από άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ο Πενς συναντήθηκε στο Μαϊάμι με Βενεζουελάνους εξόριστους και την ηγεσία της τοπικής κοινότητας και συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μαζί τους.

Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν με την Εθνοσυνέλευση, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ώστε να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα.

Επιχείρηση σύλληψης της συζύγου του καταγγέλλει ο Χουάν Γκουαϊδό

 

Ο Γκουαϊδό, που πριν μία εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, κατήγγειλε ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Καράκας εισέβαλαν στο σπίτι του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο CNN, ο Γκουαϊδό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.

Όπως τόνισε, ο λαός της Βενεζουέλας «θέλει να τερματιστεί η δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο, όποιο μέσο πίεσης και να χρειαστεί». Πρόσθεσε όμως πως ελπίζει να μη χρειαστεί μία τέτοια ενέργεια.

«Εδώ, στη Βενεζουέλα, κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να πιέσουμε προκειμένου να μη φτάσουμε σε ένα σενάριο που δεν επιθυμεί κανένας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM