Περπατούσε στον δρόμο και μία καρέκλα έπεσε από ρετιρέ στο κεφάλι της - Μήνυση στον ιδιοκτήτη των 76ers

Περπατούσε στον δρόμο και μία καρέκλα έπεσε από ρετιρέ στο κεφάλι της - Μήνυση στον ιδιοκτήτη των 76ers Facebook Twitter
0

Η πτώση μιας καρέκλας λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, που μηνύει τώρα τον ιδιοκτήτη της ομάδας Philadelphia 76ers για το απρόσμενο και σοβαρό ατύχημα στο κέντρο της πόλης. 

Στις 25 Ιανουαρίου, η Άναμπελ Σεν περπατούσε ανυποψίαστη στον δρόμο θέλοντας να πάει στην πλατεία Union Square, όταν μία ξύλινη καρέκλα έπεσε από το ρετιρέ ενός πολυτελούς κτηρίου πάνω στο κεφάλι της, προξενώντας της κρίσιμες εγκεφαλικές βλάβες. 

Η καρέκλα είχε πέσει από την ταράτσα ενός 12όροφου κτηρίου και συγκεκριμένα από ένα ρετιρέ που ανήκει στον Μάικλ Ρούμπιν, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Philadelphia 76ers. Το βαρύ, lounge έπιπλο έπεσε με τρομερή δύναμη πάνω στην 24χρονη που υποβλήθηκε την ίδια μέρα σε κατεπείγον χειρουργείο.

Περπατούσε στον δρόμο και μία καρέκλα έπεσε από ρετιρέ στο κεφάλι της - Μήνυση στον ιδιοκτήτη των 76ers Facebook Twitter

Πριν το δυστύχημα, η Σεν είχε υποβάλλει αίτηση στην Ιατρική Σχολή του Harvard για μεταπτυχιακές σπουδές, δουλεύοντας παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα. Τρία χειρουργεία αργότερα, αγωνίζεται να ανακτήσει τις πνευματικές και κινητικές της λειτουργίες. «Το μέλλον είναι ακόμα αβέβαιο. Πραγματικά είναι τυχερή που ζει», λέει στο People ο δικηγόρος της Μπένεντικτ Μορέλι. 

H Σεν έκανε μήνυση στην εταιρεία που έχει στην κατοχή της το ρετιρέ του 12 ορόφου, την GR Realty Holdings, η οποία ανήκει στον Ρούμπιν. Άλλοι εναγόμενοι είναι η εταιρεία διαχείρισης του κτηρίου και οι άνδρες που υπενοικίαζαν το ρετιρέ.  Εκπρόσωπος του Ρούμπιν υποστήριξε στο NBC ότι μεγιστάνας έχει να ζήσει στο συγκεκριμένο κτήριο περισσότερο από έναν χρόνο. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σεν, το έπιπλο που δεν έχει τοποθετηθεί ασφαλώς στην ταράτσα, έπεσε εξαιτίας της αδιαφορίας και της αμέλειας των ιδιοκτητών ή/και όλων των υπολοίπων που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της μήνυσης, χαρακτηρίζοντας την πτώση της καρέκλας από τον 12 όροφο «προβλέψιμο κίνδυνο», δεδομένων των ανέμων και των βροχών που σημειώνονται συχνά στην πόλη. 

Το τμήμα ελέγχου κτηρίων της Νέας Υόρκης έκοψε πρόστιμο 6.250 δολαρίων στους υπεύθυνους του κτηρίου και η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες. 

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συμβεί αυτό», λέει ο Μορέλι. «Ο κ.Ρούμπιν και οι υπόλοιποι εναγόμενοι έπρεπε να έχουν προβλέψει ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί. Υπάρχει αμέλεια. Δεν ήταν κάποια καταστροφή. Θα λογοδοτήσουν». 

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM