Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων

Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter
3

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι βασάνισε ένα κουτάβι, αφού σοκαριστικές εικόνες του βάναυσα κακοποιημένου ζώου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και επηρέασε και την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

Το κουτάβι, του οποίου ακρωτηρίασαν τα τέσσερα πατουσάκια του και την ουρά, βρέθηκε σε ένα δάσος στην περιοχή Σαπάντζα στην επαρχία Σακάρια, στη βορειοδυτική Τουρκία. Το πήγαν στον κτηνίατρο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ζωάκι πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν χειριστή μηχανημάτων το Σάββατο σε σχέση με τον θάνατο του κουταβιού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι η τουρκική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων θα πρέπει να αλλάξει μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, θα εξετάσουμε τον νόμο και θα τον αξιολογήσουμε. Ο εργάτης συνελήφθη... Οι αρχές στην Σαπάντζα διέταξαν τη σύλληψή του» τόνισε. «Δεν υπάρχει τίποτα το αποδεχτό σε αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι το αντιλαμβανόμαστε».

Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter
Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή για μια σπάνια επίδειξη ενότητας από τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας και τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές.

Την ώρα που οι εικόνες και βίντεο του κακοποιημένου ζώου προκάλεσαν την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό και τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- Το βίντεο περιέχει εικόνες που ίσως ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες): 

«Η κτηνωδία σε βάρος ενός μικρού πλάσματος είναι μια οδυνηρή απόδειξη της απώλειας των αξιών στην χώρα μας. Ελπίζω στον Θεό ότι όσοι βασανίζουν ένα μικρό κουτάβι να βρουν ό,τι τους αξίζει...» είπε η υποψήφια του Iyi Party Μεράλ Ακσενέρ στο Twitter.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Διεθνή / Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Η 20χρονη έστειλε επιστολές στις οποίες έλεγε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τουαλέτα στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Διεθνή / Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν συζητήσεις για τη διοργάνωση μιας δεύτερης συναυλίας στις 6 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ζάγκρεμπ
LIFO NEWSROOM
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Διεθνή / Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της
LIFO NEWSROOM
Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ανατρέχοντας ανά τους αιώνες... μάλλον όχι. Ίσως ήμασταν καλύτεροι όταν ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές και ήμασταν παραπάνω 'ζώα'. Αυτή η πρόοδος που επικαλούμαστε, είναι μάλλον της παρακμής.